Fudbal

Napadač Liverpula snimljen kako čisti toalet u džamiji

Napadač Liverpula snimljen kako čisti toalet u džamiji
Foto: Instagram | Napadač Liverpula snimljen kako čisti toalet u džamiji

Napadač Liverpula Sadio Mane postao je hit na društvenim mrežama proteklog vikenda.

Senegalac je nekoliko sati nakon što je postigao gol u pobedi nad Lesterom 2:1 snimljen kako pomaže u čišćenju toaleta i prostorija za pranje vjernika u lokalnoj džamiji u Liverpulu.

Mane, koji zarađuje 100.000 evra nedjeljno na Enfildu je snimljen kako puni vodom kantu dok dječak briše pod.

Napadač Liverpula je poznat po svojoj skromnosti i kao posvećen musliman koji često posjećuje džamiju. Odrastao je u selu Bambali na jugu Senegala gdje mu je otac bio imam u lokalnoj džamiji. 

Svaki gol koji postigne slavi vjerskim pokretom "sudžudom" koji uključuje spuštanje na koljena i dodirivanje zemlje glavom dok se izgovara molitva. 

Mane često priča u javnosti o svojoj vjeri, učestvovanju u humanitarnim akcijama kao što je rekonstrukcija škole u njegovom rodnom selu za koju je donirao 275.000 evra. 

Senegalac je u sjajnoj formi na startu nove sezone, dijeli prvo mjesto na listi strijelaca u Premijer ligi sa našim Aleksandrom Mitrovićem sa četiri gola. 

Sljedećeg vikenda će igrati za reprezentaciju protiv Madagaskara u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija, a 6. novembra ćemo ga vjerovatno gledati u Beogradu kada Liverpul gostuje Crvenoj zvezdi u četvrtom kolu Lige šampiona.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije