Fudbal

Napoli "pregazio" Romu

Napoli "pregazio" Romu
Foto: Tanjug/AP | Napoli "pregazio" Romu

Fudbaleri Napolija savladali su Romu kao gost rezultatom 4:1 i učvrstili svoju poziciju broj dva na tabeli italijanske Serije A.

Napolitanci su stigli u prijestonicu sa jasnim ciljem: pobeda i ništa sem toga. Upravo to su izabranici Karla Anćelotija uspjeli da ostvare, na kraju nešto ubjedljivijim rezultatom nego što se očekivalo.

Krenuo je Napoli silno od prvog sudijskog zvižduka i već poslije dva minuta utakmice došao do gola preko poljskog napadača Arkadijuša Milika. Roma je uspela do kraja prvog poluvremena da izjednači pošto je jedanaesterac realizovao Diego Peroti u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Ubacili su gosti u petu brzinu veoma brzo i sa devet minuta drugog poluvremena postigli još dva gola, kada su strijelci bili Driz Mertens i Simone Verdi i tada je na semaforu pisalo 1:3.

Za konačnih 1:4 postarao se Amin Junes u 81. minutu utakmice. Ovo je bila 19. pobjeda Napolija, dok je Roma ostvarila osmi poraz u sezoni i trenutno su na poziciji broj šest u šampionatu Italije.

Kada je riječ o ostalim mečevima, Fiorentina i Torino su podijelili bodove, a na terenu smo vidjeli Nikolu Milenkovića i Sašu Lukića, dok je SPAL slavio na gostovanju protiv Frozinonea.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije