Fudbal

Naprijed i Crvena zvezda rame uz rame

Naprijed i Crvena zvezda rame uz rame
Foto: Ustupljena fotografija | Naprijed i Crvena zvezda rame uz rame (VIDEO)

​Fudbalski klub Naprijed oduvijek je poznat po kvalitetnom radu u omladinskoj školi i rezultatima koje je ona postizala u prošlosti. Uloženi trud i pozitivan zaokret koji se dogodio u jedinom prekovrbaskom klubu u Banjaluci u proteklih godinu ipo nagrađeni su današnjim potpisivanjem Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa beogradskom Crvenom zvezdom.

U Pres centru stadiona “Rajko Mitić” u Beogradu Banjalučani i crveno-bijeli su potpisali dokument o uređenju budućih partnerskih i sportskih odnosa, ali i unapređenju omladinskih pogona dva kluba. Sporazum su potpisala dva predsjednika, Vladimir Rosić u ime Naprijeda i Svetozar Mijailović za Crvenu zvezdu. 

"Ovo je veliki dan za mali Fudbalski klub Naprijed koji se nikada nije odrekao svojih izvornih vrijednosti i koji će i ubuduće veliku pažnju poklanjati radu u omladinskim kategorijama. Srećni smo zbog potpisa Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa bivšim evropskim i svjetskim šampionom, klubom koji je iznjedrio veliki broj fudbalskih zvijezda i reprezentativaca. Ponosni smo i ovim putem želim da se zahvalim predsjedniku Crvene zvezde Svetozaru Mijailoviću koji nam je upriličio sastanak, bio domaćin, za nas, ovog svetog čina i prihvatio nas u veliku fudbalsku porodicu Crvene zvezde", rekao je Vladimir Rosić, predsjednik Naprijeda.

Sve je počelo prije nekoliko mjeseci kada je Dragan Mladenović, direktor Omladinske škole crveno-bijelih boravio u Banjaluci i susreo se sa Rosićem.

Tada su razmijenjena određena iskustva i najavljeni zajednički ciljevi koji su utemeljeni u danas potpisanom Sporauzmu o poslovno-tehničkoj saradnji.

Foto: Ustupljena fotografija
Foto: Ustupljena fotografija

"Zanimljivo je da su dvojica igrača nastupala za oba kluba, a riječ je o Darku Ljubojeviću i Nenadu Miljkoviću što sam pomenuo prilikom boravka u Beogradu. Saradnja dva kluba u prošlosti je takođe bila dobra, pionirske selekcije Crvene zvezde gotovo redovno su učestvovale na Memorijalom turniru “Duško Ožegović” u organizaciji FК Naprijed, a legendarni trener i kasnije predsjednik FS Jugoslavije Miljan Miljanić u dva navrata je posjetio naš klub i pohvalno govorio o Naprijedovoj omladinskoj školi" dodao je Rosić.

Foto: Ustupljena fotografija
Foto: Ustupljena fotografija

Svetozar Mijailović predsjednik Crvene zvezde nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji je istakao:

"Crvena zvezda je nastavila da ulaže u svoju Omladinsku školu i veliku pažnju posvećuje razvoju mladih igrača, a pravi pokazatelj svega toga je i ovaj Sporazum sa Naprijedom iz Banjaluke. Ovim potpisom naš klub je povećao broj partnerskih školica fudbala koje se nalaze širom Srbije, Republike Srpske i sveta s kojima sarađuje."

Fudbalski klubovi Naprijed i Crvena zvezda koračaće zajedno u budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije