Fudbal

Nastavak kvalifikacija za EP: Hrvati se ne smiju spotaći u Trnavi

Nastavak kvalifikacija za EP: Hrvati se ne smiju spotaći u Trnavi
Foto: Arhiva | Nastavak kvalifikacija za EP: Hrvati se ne smiju spotaći u Trnavi

Fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras će na stadionu "Anton Malatinski" u Trnavi protiv Slovačke tražiti treću pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Selektor Zlatko Dalić, uprkos tome što ne računa na Ivana Raikitića (koji zbog neriješenog statusa u klubu u posljednje vrijeme grije klupu u Barseloni), nije na mukama kada je riječ o izboru sastava, posebno u veznom redu. Upravo u toj liniji aktuelni vicešampioni svijeta imaju najveću koncentraciju kvalitetnih fudbalera. Pretpostavlja se da blagu prednost za ulazak u startnih 11 imaju iskusni Milan Badelj, ali i od selektora često pohvaljeni Nikola Vlašić. Ipak, ko god protiv drugoplasiranih domaćina bude igrao, zadatak za trenutno trećeplasirane "vatrene" u Grupi E je jasan. Žele tri boda, s kojima bi stigli lidere Mađare, od kojih su dosad jedino osjetili gorčinu poraza. U slučaju poraza došli bi u jako nezgodnu situaciju.

"Gostujemo jednoj kvalitetnoj momčaadi, sa nekoliko izvrsnih pojedinaca. Milan Škriniar igra u Inter Milanu, a Marek Hamšik je odličan nogometaš. Imaju kvalitetan vezni red, ali Hrvatsaka mora biti ta koja će se pitati na terenu bez obzira na to što neće biti lako. Možda će utakmica biti slična kao u Mađarskoj, kada smo izgubili. Međutim, mi moramo pokazati neko drugo lice, ne kao u Mađarskoj, i mislim da se, ako budemo pravi, možemo nadati pobjedi", poručio je napadač Volfzburga Josip Brekalo.

Iako su se na početku priprema susreli s problemom izostanka nekoliko igrača, iz tabora Hrvatske naglašavaju da nema traženja opravdanja.

"Mi svi očekujemo da budemo prvi u grupi. Našu atmosferu ne može ništa pokolebati, nikakvi izostanci niti drugi razlozi. Uvijek smo dobro raspoloženi i željni pobjeda. Slovačka je ekipa koja pokušava sve vrijeme igrati i kontrolirati utakmicu, isto kao i mi, ali mislim da smo mi ipak za kvalitetu bolji. Biće tvrda utakmica", poručio je hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj.

Večaras je na rasporedu i derbi Grupe C između Njemačke i Holandije. "Elf" je slavio u martu ove godine u prvoj utakmici ova dva tima u Amsterdamu rezultatom 3:2. Njemačka je tada vodila 2:0, ali su se Holanđani uspjeli vratiti na 2:2. Tek u sudijskoj nadoknadi Nijemci su tada riješili pitaanje pobjednika. U ovoj grupi sada vodi Sjeverna Irska, koja ima maksimalnih 12 bodova iz četiri meča. Od reprezentacija iz zemalja regiona Slovenija će drugu pobjedu u Grupi G tražiti protiv lidera Poljska.

Večeras igraju, od 18 časova: Kipar - Kazahstan, Estonija - Bjelorusija od 20.45: Austrija - Latvija, Njemačka - Holandija, San Marino - Belgija, Slovačka - Hrvatska, Slovenija - Poljska, Škotska - Rusija i Vels - Azerbajdžan.

GRUPA E

1. Mađarska 4        3        0        1        6:4     9

2. Slovačka 3        2        0        1        7:2     6

3. Hrvatska 3        2        0        1        5:4     6

4. Vels                  3        1        0        2        2:3     3

5. Azerbajdžan      3        0        0        3        3:10   0

GRUPA I

1. Belgija     4        4        0        0        11:1   12

2. Rusija     4        3        0        1        15:3   9

3. Kazahstan         4        2        0        2        7:7     6

4. Škotska   4        2        0        2        4:7     6

5. Kipar      4        1        0        3        6:5     3

6. San Marino       4        0        0        4        0:20   0

GRUPA C

1. Sjeverna Irska   4        4        0        0        7:2     12

2. Njemačka 3        3        0        0        13:2   9

3. Holandija 2        1        0        1        6:3     3

4. Bjelorusija        4        0        0        4        1:9     0

5. Estonija   3        0        0        3        1:12   0

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije