Fudbal

Nastavak saradnje: Meridian i u budućnosti uz FK Goražde

Nastavak saradnje: Meridian i u budućnosti uz FK Goražde
Foto: N.N. | Nastavak saradnje: Meridian i u budućnosti uz FK Goražde

​FK Goražde se pokazao kao stabilan i lojalan partner kroz prethodnu sezonu, pa tako nije bilo dileme o nastavku saradnje. Vjerujemo da će klub, kao nosilac sporta u bosansko-podrinjskom kantonu, napraviti iskorak i da će izboriti nastup u skorije vrijeme i u najelitnijem bh. klupskom fudbalskom takmičenju.

Kazao je Nikola Milisavljević, menadžer korporativnih poslova u kompaniji Meridian, nakon potpisivanja ugovora o nastavku partnerstva sa FK Goražde.

"Kompanija Meridian je izuzetno zadovoljna prisutnošću brenda na sportskim terenima u Bosni i Hercegovini. Naravno, uvijek gledamo način da to i unaprijedimo, a saradnje sa FK Goražde samo pokazuje da smo istrajni u našem cilju, a to je podrška sportskim kolektivima", dodao je Milisavljević.

Almin Omerović, predsjednik kluba, zahvalio je regionalnom lideru u industriji zabave za pomoć, podršku i ukazano povjerenje, te istakao da je čast za partnera imati kompaniju kao što je Meridian.

"Zaista smo ponosni na tu činjenicu, jer profesionalizam, entuzijazam i odgovornost koje ova kompanija posjeduje su i nama vjetar u leđa", kazao je Omerović.

FK Goražde osnovan je 1918. godine pod nazivom Herceg Stjepan. Kroz svoju istoriju mijenjao je nazive, sve do 1960. godine od kada ponosno nosi sadašnje ime. Klub se trenutno takmiči u Prvoj ligi FBiH, a sezonu je završio na sredini tabele.

Domaće utakmice igra na gradskom stadionu "Midhat Drljević",  jednom od najljepših u tom dijelu BiH. Goražde je grad koji živi za fudbal, a tome u prilog govori i podatak da se "klub sa Drine" može pohvaliti brojnim navijačima i simpatizerima, koji su 12. igrač na svakoj utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije