Fudbal

Nastavljena "sječa trenera" u M:tel Premijer ligi BiH

Nastavljena "sječa trenera" u M:tel Premijer ligi BiH
Foto: N.N. | Nastavljena "sječa trenera" u M:tel Premijer ligi BiH

Stara praksa u fudbalu Bosne i Hercegovne, "sječa trenera" nastavljena je i ove sezone a brojka smijenjenih stručnjaka trenutno iznosi 12.

Prvu promjenu napravili su u Fudbalskom klubu Borac kada je Nenada Lalatovića zamijenio aktuelni Vinko Marinković. Marko Vidojević je počeo sezonu u Leotaru, a sada je na njegovom mjestu Marko Maksimović.

Goran Granić je treći trener Posušja ove sezone, obzirom da je on naslijedio Ferdu Milina a čiji je prehodnik bio Toni Karačić. Feđa Dudić je mjesto na klupi Sarajeva prepustio Emiru Obući ali ni to nije baš potrajalo jer je kormilo "bordo" tima potom preuzeo Mirza Varešanović.

Dragan Jović svoje mjesto u Tuzla Sitiju je ustupio Milenku Bošnjakoviću, a Amar Osim Nedimu Jusufbegoviću u Veležu.

Umjesto Sergeja Jakirovića klupu Zrinjskog je preuzeo Krunoslav Rendulić, a Husref Musemić u Igmanu je zamijenio Adnana Elezovića.

Adnan Jahić se prošlog se vikenda i pored pobjede nad Leotarom oprostio od klupe Slobode, a naslijedio ga je juče predstavljeni Danijel Pranjić.

Do sada su samo tri kluba zadržala trenere sa kojim su počeli takmičarsku sezonu ali je "knjiga spala na dva slova" jer je otkaz juče dobio i strateg dobojske Sloge Meridian Zoran Ćurguz.

"Ovim putem obavještavamo javnost da je na sjednici UO FK Sloga Meridian razriješen dužnosti šefa stručnog štaba gospodin Zoran Ćurguz. Zahvaljujemo se gospodinu Ćurguzu na svemu što je dao za naš klub i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere", navedeno je saopštenju dobojskog premijerligaša ništa drugačije nije bilo ni saopštenje Posušaka nakon što su raskrstili sa Granićem.

Pomenuta "dva slova" su treneri Željezničara Edis Mulalić i strateg Širokog Brijega Ivica Barbarić.

Zanimljivo je da su u pitanju treneri koji vode trećeplasirani i četvrtoplasirani tim bh. šamopionata koji se bore za mjesto u evropskim kvalifikacijama. Ako to kojim slučajem izostane, pozanvaju prilike u bh. fudbalu,  sasvim je izvjesno da će se cifra trenerski smjena povećati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije