Fudbal

Navijači Benfike pretukli pristalice Porta na Hvaru

Navijači Benfike pretukli pristalice Porta na Hvaru
Foto: Instagram | Navijači Benfike pretukli pristalice Porta na Hvaru

Dvojicu Portugalaca pretukli su na hvarskoj šetnici njihovi zemljaci isprovocirani dresovima Porta. U početku su mislili da ih grupica od 5-6 mladića želi opljačkati, ali ubrzo su shvatili da su to navijači najvećeg rivala - Benfike.

Batina je dobio i treći u grupi, inače navijač Sportinga, ali kako nije imao klupska obilježja nije bio pošteđen. 

"Upravo su nas napali, poderali nam majice i vrijeđali. Da nije bilo konobara iz obližnjeg kafića prošli bismo i puno gore. Pokušao sam im reći da ovo nema smisla ali sam dobio šaku u glavu. Ako je ovo sportsko ponašanje, kakav će tek bit nedostatak istog. Porto zauvijek", napisao je na svom Instagramu šokirani Rafael Barbosa (26) koji se s prijateljima sat vremena skrivao u kafiću.

Prema pisanju portuglaskog portala "jn.pt", samo dvojica napadača su navijači Benfike, a ostali su "navijači hrvatskih klubova koji su u dobrim odnosima". Inače navijači Benfike, Ali "Name Boysi" u prijateljskim su odnosima s Torcidom već dugi niz godina. 

Pretučeni mladići vratili su se u nedjelju u Portugal, gdje su ih pregledali ljekari, a podnijeli su i prijavu.

Dan nakon incidenta napadnutima su se javili iz FC Porta. U mailu koji je Rafael primio stoji kako je žalosno da je bilo koji navijač žrtva nasilja zbog pokazivanja obilježja svog kluba. Stoji da su sretni što mladi navijači ne odustaju od svog kluba čak i nakon napada te su ponudili da im pošalju nove dresove.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije