Fudbal

Navijači Herte postavili 60.000 zastava širom Berlina

Navijači Herte postavili 60.000 zastava širom Berlina
Foto: Tanjug/AP | Navijači Herte postavili 60.000 zastava širom Berlina

Navijači Herte postavili su oko 60.000 klupskih plavo-bijelih zastava širom Berlina, uoči gradskog fudbalskog derbija protiv Uniona u Bundesligi, a taj potez podržao je njihov klub.

Navijači Herte su u ponedjeljak izveli akciju, a dan kasnije, nadležni za sprovođenje građanskih pravila i naredbi saopštili su da će preduzeti mjere.

"Shvatam da ljudi žele da budu kreativni u vremenima u kojima navijači ne mogu da dođu na stadion", rekao je gradski zvaničnik Arne Herc njemačkim medijima.

Herc je kritikovao akciju navijača zbog stvaranja smeća i potencijalne opasnosti za saobraćaj i rekao da bi trebalo pokrenuti postupak protiv kluba.

"Ako ne uradimo nešto povodom Herte, onda će možda Koka-kola doći sa svojim božićnim kamionom sljedeće nedjelje", dodao je on.

Portparol Herte Markus Jung rekao je da je ideja bila da navijači pokupe zastave, odnesu ih kući i mašu ispred svojih televizora za vrijeme utakmice, u petak.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu neće biti gledalaca zbog pandemije virusa korona.

"Uspjeli smo da pružimo malo sreće mnogim navijačima Herte u ova melanholična vremena", naveo je Jung.

Povodom toga oglasili su se i iz Uniona, čiji je trener Urs Fišer rekao da nije vidio plavo-bijele zastave u blizini svoje kuće, dok je portparol Kristijan Arbajt rekao da ih je vidio samo u medijima.

Poslije devet kola Union je šesti na tabeli sa 16 bodova, a Herta zauzima 13. mjesto sa osam.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije