Fudbal

Navijači Sportinga pretukli igrače i polupali trening centar

Navijači Sportinga pretukli igrače i polupali trening centar
Foto: Twitter | Navijači sportinga pretukli igrače i polupali trening centar

Veoma ružne vijesti iz fudbalskog svijeta stižu iz Portugala, gdje su navijači lisabonskog Sportinga pretukli svoje igrače zbog loših igara u posljednje vrijeme, ali i zbog toga jer nisu obezbijedili plasman u Ligu šampiona.

Prema prvim saznanjima, najgore je prošao Bas Dost, koji ima nekoliko šavova na glavi, a sve je kulminacija dosta loših stvari koje se događaju u klubu. Kako je navedeno, sve je krenulo od toga da su neki igrači izuzetno nezadovoljni u klubu i da žele što prije da odu, zbog čega su i u sukobu s predsjednikom kluba, prenosi "Goal".

Nakon toga su navijači preuzeli stvari u svoje ruke i fizički napali njihovog golmana Ruja Patrisija u garaži, nakon što je Sporting u nedjelju izgubio od Maritima (1:2) zbog čega neće učestvovati u Ligi šampiona sljedeće godine.

A sada su stvari eskalirale. Kako navodi portugalski "O Jogo2, oko 50 maskiranih navijača je ušlo u Sportingov trening centar i počelo s razaranjem.

Razbijali su sve što im se našlo na putu, čak su pretukli par igrača, među kojima su Bas Dost i Rodrigo Bataljia. Dost je prošao najgore, razbili su mu glavu i zaradio je nekoliko šavova. A osim njih su takođe stradali i fizioteraperut Mario Monteiro i pomoćni trener Raul Žose. Neki su otišli korak dalje i rekli kako je stradao čak i trener Horhe Žezus.

Prema tvrdnjama portugalskih novina, Bruno de Karvaljo je sazvao krizni sastanak u kojem je navodno suspendovao dosadašnjeg trenera, Horhea Žezusa što se nije svidjelo pojedinim igračima koji najavljuju bojkot. 

Takva odluka najviše je naljutila Vilijama Karvaljo i Rui Patrisio. Međutim, predsjednik kluba tvrdi kako on nije nikoga suspendovao i da je sastanak sazvan samo zbog toga što neće dobiti velike novčane premije jer nisu izborili Ligu šampiona za sljedeću sezonu.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije