Fudbal

Navijači pomažu "Želju": Dvije kampanje za 400.000 KM

Navijači pomažu "Želju": Dvije kampanje za 400.000 KM
Foto: FK ŽELJEZNIČAR | Navijači pomažu "Želju": Dvije kampanje za 400.000 KM

Udruženje navijača Fudbalskog kluba Željezničar poziva sve "Željovce" širom svijeta da u narednom periodu pruže svesrdnu podršku klubu u izlasku iz finansijske krize.

S obzirom da su kroz istoriju navijači uvijek bili pokretačka snaga kluba, ističu iz Udruženja, i ovaj put da osjećaju potrebu da pokrenu kampanju koje će trasirati put oporavka. 

"Od danas, počinje naša kampanja kojom klubu želimo obezbijediti 10.000 aktivnih članova, kao i kampanja rasprodaje stadiona za derbi utakmicu 21. kola Premijer lige BiH. Grupa nikada u istoriji postojanja nije bila u većem izazovu i iskušenju. Predstoji nam borba i mukotrpan rad da uradimo ono što najbolje znamo, a to je da mobilišemo naše ljude od Australije do Amerike preko Bosne i Hercegovine. Povjerenje ljudi koje smo stekli prilikom obilježavanja 100 godina FK Željezničar, daju nam legitimno pravo da prije svega pošaljemo poruku da ćemo ovu borbu istrajati, a nakon nje izaći jači", poručili su Udruženje navijača FK Željezničar.

Dodaju da su zajedno klub i navijači, te naglašavaju da trenutne upravljačke strukture kluba imaju njihovu podršku.

"Članska kartica kluba osnovno je sredstvo identifikacije s klubom. Naš cilj je da u narednih mjesec dana mobilišemo 10.000 članova da izvrše uplate članstva online ili dolaskom u prostorije kluba. Na ovaj način klubu možemo osigurati 200.000 KM koje mogu pružiti značajnu podršku trenutnom poslovanju. Ovom kampanjom, kao navijači Željezničara, želimo dati primjer svima da samo odricanjem, radom i povjerenjem porodice možemo pobijediti sve poteškoće", navodi se u saopštenju navijača.

Smatraju da je ova kampanja nešto što su trebali još davno započeti s ciljem identifikacije navijača sa "Željom", ali i ova teška situacija je prilika da pokažu da nikada nije kasno i da im aktivno članstvo ostane praksa i narednih godina.

"Druga Kampanja koju se obavezujemo organizovati jeste mobilizacija svih navijača Željezničara da unaprijed rasprodamo stadion za derbi utakmicu. Model kupovine ulaznica je već poznat, a to je kupovina 10.000 ulaznica po jedinstvenoj cijeni za svaku tribinu od 20 KM. To će klubu donijeti novih 200.000 KM, a vrijedi istaći da će gostujućim navijačima ulaz biti besplatan, jer pravimo presedan sa visokom cijenom ulaznica prvenstveno radi nas samih, te stoga nema potrebe da ispaštaju oni koji nisu dio naše priče, u ovom slučaju gradski rivali", navodi se iz Udruženja navijača.

Upozoravaju da je vremena malo, a novca puno koji treba napraviti.

"Željo nije bio niti će biti za donacije. Naš stadion je u ratnim godinama zapaljen i oronuo pa je ostao naš. Nećemo dozvoliti da ga u miru i blagostanju izgubimo kao i svu imovinu koju neko želi da oduzme, proda, gradi i provodi svoje ideje. Nakon ovakvih akcija koje će odjeknuti u javnosti i pokazati šta smo spremni i sposobni za mjesec dana uraditi, nikome neće pasti na pamet da i dalje rovari klub. Neće. Budite sigurni. Armija navijača našeg kluba je moćnija od bilo čijih namjera i planova. Kao grupa nismo, niti ćemo se miješati u strukture i upravljačka tijela. Ponovo je pred nama veliki ispit da vidimo koji su naši dometi, nas navijača, koji za sebe kažemo da volimo "Želju". Red je da se i konkretno pređe sa riječi na djela", poručuju navijači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije