Fudbal

Navijači se digli na noge i spriječili transfer svog kluba

Navijači se digli na noge i spriječili transfer svog kluba
Foto: Twitter / Printscreen | Navijači se digli na noge i spriječili transfer svog kluba

Navijači italijanskog kluba Bari digli su se na noge, podigli su svoj glas kada je trebalo da se ostvari transfer Manola Portanove iz Đenove. Tako da su na kraju "Bjankorosi" odustali od dovođenja bivšeg igrača Juventusa.

Portanova je u januaru 2021. godine došao iz Juventusa u Đenovu, a u početku je Italijan igrao sve dok se nije dogodila dramatična situacija.

U decembru prošle godine osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog navodnog silovanja i grupnog seksualnog napada na mladu ženu. Presuda još nije pravomoćna pa fudbaler ima pravo da nastavi s normalnom karijerom.

Od decembra nije uvršten u roster Đenove za utakmice, a u zimskom prelaznom roku namjeravao je da promijeni sredinu. Uspio je da dogovori odlazak u Bari, ali navijači Barija nisu dozvolili njegov potpis.

Član Serije B namjeravao je dovesti iskusnog centralnog veznog, a prema pisanju "La Repubblice", izbor je pao upravo na Portanovu. Bila je dogovorena pozajmica na šest mjeseci, ali su navijači Barija zaprijetili da će okrenuti leđa klubu ako se transfer dogodi.

U novembru prošle godine Bari je pokrenuo kampanju protiv nasilja nad ženama, pa dovođenje igrača osuđenog za silovanje bilo bi licemjerno.

Bilo je mnogo protesta i komentara protiv Portanove ispod posta koji promoviše akciju. Navijači su čak izdali posebno saopštenje u kojem su istakeli kako ne žele da se osuđeni fudbaler pridruži njihovoj ekipi.

"Pred nasiljem generalno, a posebno nad ženama, djecom, osobama s invaliditetom i starijim osobama, fudbal ne može ostati pasivan. Portanova je možda dobar igrač, ali ako je počinio djelo za koje je osuđen, nikada neće biti dobrodošao u naš tim. Pozivamo Portanovu da se drži podalje od našeg grada", objavljeno je od strane navijača.

Bariju nije preostalo ništa drugo nego da odustane od igrača, a ove zime klub je doveo jedino golmana Edoarda Sarija. Klub je, međutim, napustilo šest igrača.

Bari je sada peti na tabeli u Seriji B, ali ima čak 15 bodova manje od lidera Frozinonea i teško da ćemo ovaj tim gledati opet u Seriji A naredne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije