Fudbal

Nejmar - igrač sa najviše marketinških ugovora

Nejmar - igrač sa najviše marketinških ugovora
Foto: Instagram | Nejmar - igrač sa najviše marketinških ugovora

Brazilac Nejmar, najbolji fudbaler Pari Sen Žermena, maksimalno je unovčio svoj talenat i marketinški potencijal.

Osim uspjeha na terenu, nekadašnji igrač Santosa i Barselone jednake rezultate postiže i kada su sponzorski ugovori u pitanju, pa se procjenjuje da trenutno ima bogatstvo u vrijednosti od 170 miliona evra.

Prije nekoliko dana postao je globalni ambasador Nacionalne banke Katara (QNB), što znači da je u karijeri imao ugovore sa 35 različitih kompanije, više nego bilo koji fudbaler na svijetu. Više i od "marketinške mašine" Kristijana Ronalda i njegovog najvećeg rivala Lionela Mesija.

Osim toga, on je zaštitno lice kompanija poput "Najkija", "Ripleja", "Gage Milano", "Žileta", "Red Bula"…

Momak koji drži rekord kao najskuplje plaćeni igrač svih vremena (222 miliona evra) obavezao se na saradnju sa novim partnerom, ali finansijski detalji još nisu objavljeni.

Na potpisivanju ugovora sa Nacionalnom bankom Katara bio je njegov otac i menadžer Nejmar senior, a najveći dio novca trebalo bi da ide za institut 26-godišnjeg fudbalera u Praja Grandeu, opštini grada Sao Paula.

"Nejmar je bez dileme najbolji ambasador našeg brenda i neko sa kim dijelimo iste vrijednosti koje će donijeti veliku strast za pružanjem izuzetnog iskustva našim korisnicima. Saradnja sa Nejmarom povećava svijest o našem brendu na međunarodnom tržištu, gdje QNB nastupa sa velikom predanošću u skladu sa globalnom strategijom i dodatno jača naše napore u razvoju zajednica u kojima poslujemo u okviru naše rastuće internacionalne mreže", stoji u saopštenju banke.

Jusef Darviš, generalni menadžer kompanije QNB, imao je samo riječi hvale za novog partnera.

"Imenovan je za jednog od 100 najuticajnijih ljudi na svijetu. Nejmar je prava sportska ikona koja inspiriše navijače širom svijeta da streme dostizanju vrhunskih standarda i savršenosti", kazao je Darviš.

Svjetski mediji navode da bi ovaj korak značio da ne planira da se vraća u Španiju, kako je ranije spekulisano, pošto je postojala mogućnost da zaigra za Barselonu ili Real Madrid.

"Nejmar dijeli iste vrijednosti sa Nacionalnom bankom Katara kao i to da konstantno juri savršenost u dostizanju velikih rezultata u svakoj utakmici", rekao je njegov otac.

Brazilac ima više od 209 miliona pratilaca na društvenim mrežama, trenutno ima više od 20 aktivnih sponzorskih ugovora, dok je ranije sarađivao i sa kompanijama "Polis", "Panasonik", "Volksvagen", "Kastrol", "Mentos", "PokerStars.com", "Santander", "Listerin" i mnogim drugim.

U međuvremenu, navijači u Beogradu imali su prilike da gledaju jednog od najboljih fudbalera svijeta, pošto je Pari Sen Žermen u utorak savladao Crvenu zvezdu sa 4:1 u Ligi šampiona, a Nejmar postigao spektakularan pogodak.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije