Fudbal

Nejmar napao čelnike bivšeg tima: Oni nisu za Barsu

Nejmar napao čelnike bivšeg tima: Oni nisu za Barsu
Foto: Ilustracija | Nejmar napao čelnike bivšeg tima: Oni nisu za Barsu

Dok su navijači PSŽ još bili opijeni Nejmarovom magijom koju je izveo na meču sa Tuluzom (6:2), Brazilac nije umio da uživa u veličanstvenom debiju na “Parku prinčeva”.

 Virtuozni napadač, plaćen 222 miliona evra, još nije uspio da raskrsti sa prošlošću, tako da je iz njega izašao gnjev prema čelnicima Barselone.

- Nemam ništa da kažem o rukovodiocima Katalonaca. U stvari, ipak, imam. Razočarali su me - kao da nije bio siguran Nejmar treba li da izgovara teške riječi. - Kada sam došao na “Kamp Nou” prije četiri godine, sve je bilo u redu. Međutim, brzo sam shvatio da Barsa ima direktore koji ne zaslužuju da budu tamo.

Najbolji brazilski igrač nije krio tugu što Lionel Mesi i drugovi nisu dobro počeli sezonu, misleći prije svega na ubjedljiv poraz od Reala u Superkupu Španije.

- Imam tamo mnogo prijatelja. Nadam se da će se stvari popraviti u narednom periodu - izjavio je sjajni “karioka”.

Nejmar (25) je, inače, od starta pokazao da cijena od 222 miliona evra nije previsoka, ako “sveci” misle da se popnu na evropski tron. Izvanredni dribler je na dvije utakmice za novi tim postigao tri gola, uz niz asistencija, driblinga... Kako stvari stoje, ne bi bilo čudno ukoliko bi sljedeće godine “Zlatna lopta” otišla u ruke nekog fudbalera, koji se ne zove Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo.

Opčinjeni Nejmarovom partijom bili su i fudbaleri Tuluza, koji nisu znali šta ih je snašlo.

- On je fenomen, umjetnik, kao Ronaldinjo - rekao je napadač Tuluza Andi Delor. - Stvarno ne znam način kako zaustaviti Nejmara. Kada dobije loptu, niko ne može ni da pretpostavi šta će uraditi sa njom. Dobra stvar je to što ćemo ove sezone još samo jednom igrati protiv njega.

BROJKE

4 godine je Nejmar bio član Barselone

8 trofeja je osvojio sa bivšim klubom

105 golova je postigao za Katalonce

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije