Fudbal

Nemanja Bilbija nakon osvojene titule: Očekivao sam poziv Prosinečkog

Nemanja Bilbija nakon osvojene titule: Očekivao sam poziv Prosinečkog
Foto: N.N. | Nemanja Bilbija nakon osvojene titule: Očekivao sam poziv Prosinečkog

Jesam razočaran nepozivanjem, jer sam nakon još jedne dobre sezone očekivao da ću biti uvršten na spisak selektora "zmajeva" Roberta Prosinečkog, kazao je Nemanja Bilbija, napadač Zrinjskog i jedan od najboljih fudbaler BH Telecom Premijer lige BiH.

A poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za predstojeće prijateljske utakmice sa Crnom Gorom (28. maja) i Južnom Korejom (1. juna) bila bi mu nagrada za sve pruženo i ostvareno, ne smo u sezoni na izmaku, nego i dosadašnjoj karijeri. Naime, sa "plemićima" je prošle nedjelje podigao treći uzastopni pehar šampiona BiH, što je uz onaj sa Sarajevom bio njegov ukupno četvrti. Sa "bordo timom" odranije ima osvojen i trofej Kupa BiH.

"Iskreno, nadao sam se pozivu za predstojeće utakmice reprezentacije. Jesam razočaran, pogotovo jer u zadnje dvije godine igram svoj najbolji fudbal u karijeri. U odličnoj sam formi, tu su i rezultati, pa sam se nadao da će to prepoznati i selektor. Uvijek sam tu u zadnje vrijeme, a u suštini nisam. Krivo mi je što još nisam dobio tu neku pravu šansu. Međutim, Bože moj, idemo dalje, slijedi kratki odmor pa nove obaveze", kazao je povremeni bh. reprezentativac Nemanja Bilbija, čije su kvalitete zapazili skauti brojnih evropskih klubova.

NN: Ostajete li u Zrinjskom?

Bilbija: Moj ugovor sa Zrinjskim je važeći još godinu dana. Međutim, u prelaznom roku koji će uslijediti nije nemoguće da promijenim sredinu, odnosno napustim BH Telecom Premijer ligu. Potrebno je, naravno, da se sve poklopi, moji interesi, intersi kluba, pa ćemo vidjeti šta će od svega biti.

NN: Da li je bilo konkretnih ponuda?

Bilbija: Da, nekoliko klubova je zainteresovano. Zvaničnih pregovora je bilo. Skauti su me gledali na gotovo svakoj derbi utakmici. Više je klubova zainteresovano, ali još ne bih govorio o konkretnim imenima. Moram naglasiti da ponude ne znače i da ću po svaku cijenu otići iz Mostara. Imao sam dvije ponude i zimus pa sam ostao i nisam se pokajao.

NN: Ukoliko ostanete, kakve su ambicije sa Zrinjskim?

Bilbija: Slijedi prvo nastup u Evropi, gdje se nadam da smo konačno sazreli da napravimo neki iskorak. Navijamo i da Olimpija bude prvak Slovenije, što će nama donijeti ulogu nosioca i nešto lakši žrijeb. Vjerujem da Zrinjski ove godine može konačno proći taj prvi krug, ali uz malo sreće, koje zaista nismo imali ranijih godina, te dva-tri pojačanja, zašto se ne nadati i nečemu višem. U domaćim okvirima, naravno, ambicije su nepromijenjene, a to je da pehar ostane u Mostaru.

Tužan zbog Borca

NN: Pratite li stanje u Borcu?

Bilbija: Naravno, to je klub u kojem sam ponikao i veoma mi je žao kada čujem da su u problemima. Čitam da se sada spominje i stečaj. Tužan sam što se uopšte takvi napisi pojavljuju, a da ne govorim kako mi je žao kada pomislim da se tako nešto u stvarnosti može i desiti. Nadam se zaista da će Borac ipak naći rješenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije