Fudbal

Nenad Lalatović gost NES radija: Sanjam titulu sa Borcem

Nenad Lalatović gost NES radija: Sanjam titulu sa Borcem
Foto: Foto V. TRIPIĆ | Nenad Lalatović gost NES radija: Sanjam titulu sa Borcem

Srpski stručnjak i odnedavno novi trener fudbalera Borca Nenad Lalatović bio je danas gost NES radija i Nezavisnih novina a ovom prilikom je rekao da navijačima "crveno-plavih" i sebi namjerava da ispuni veliku želju a to je šampionska titula.

Otkako je objavljeno da stiže nekadašnji trener Crvene zvezde i Vojvodine, u gradu na Vrbasu vlada euforija koja je dodatno pojačana jer ne prestaje da dovodi kvalitetne igrače. Svima na umu je šampionski pehar i što više utakmica na međunarodnoj sceni ali, to kaže Lalatović, neće biti nimalo lako.

"Prilično smo aktivni ovih dana kada su pojačanja u pitanju ali moralo je doći do nekih promena, da osvežimo ekipu. Došli su igrači koje sam želio i to su igrači koji siguran sam, mogu da donesu kvalitet Borcu, da sa njima a i sa ovima koji su tu ostali, jurimo titulu. Titula je moja najveća želja ali naravno neće biti lako, tu su Zrinjski, Sarajevo, Željezničar Tuzla Siti...", kaže Lalatović i dodaje da trenutno rade na dovođenju nekadašnjeg igrača Partizana Nikole Ninkovića.

Borac nema dobra iskustva sa trenerima iz Srbije ali Lalatović ističe da je u Banjaluku stigao spreman da odgovori za sve izazove.

"Moja velika želja je bila da radim u Republici Srpskoj i radim u velikom klubu kao što je Borac. Odgledao sam dosta utakmica u bh. ligi koja je izjednačena i ima dosta kvalitetnih igrača. Želim da uspemo ali ne zavisi to samo od mene nego i od igrača, Nemam čarobni štapić ali sam uveren da ćemo na terenu dati sve da to ostvarimo. Sanjam tu titulu " ističe Lalatović i dodaje: 

"Što se tiče nekih mojih kolega možda i nisu imali sportske sreće, nadam se da ću je ja imati".

Borac će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Konferencija 7. jula u Modriči (Gradski stadion se renovira) igrati protiv Toršavna sa Farskih ostrva a revanš je sedam dana kasnije. Ako prođe ovu prepreku, čeka ih pobjednik duela Tre Fiori (San Marino) - Fola Eš (Luksemburg). Na papiru ne tako teški rivali ali na terenu?

"Teram igrače da usvakom duelu daju maksimum i kod mene nema potcenjavanja protivnika. Toršavn je 11 puta bio prvak svoje zemlje i ekipa su koju ne smemo ni u kom slučaju da potcenimo. prošle godine su podgoričkoj Budućnosti u dva meča postigli šest golova. U takmičarskom su ritmu za razliku od nas koji nismo odigrali nijedan meč. Mnogo mi je žao što ne igramo u Banjaluci ali ne sumnjam da će i u Modriči biti dobra atmosfera i ispunjen stadion. Nadam se da će biti bar četiri utakmice u Evropi ali prvo da preskočimo prvu prepreku. Želimo da prođemo i proći ćemo. Što se tiče Fole Eš, to je ekipa su koja ima dosta dobrih igrača iz inostranstva ali Borac je veliki klub i neka se oni nas plaše. Neka oni budu favoriti na papiru ali mi ćemo na terenu da pokažemo ko smo", rekao je Lalatović.

Poznat je po svom temperamentu a to kaže prenosi na svoju ekipu:

"Bićemo ofanzivni, nikad od ekipe nisam tražio da se brani. Igraćemo na pobedu pogotovo na domaćem terenu".

U Banjaluci kao kod kuće

Novi trener Borca kaže da je lijepo prihvaćen i da se u Banjaluci kao kod kuće.

"Ja sam narodni čovek i volim da popričam sa svakim. Iskreno, zaista sam lepo prihvaćen i odlično se osećam u Banjaluci. Uzbuđen sam, u svojoj glavi sam bh. ligu već prošao nekoliko puta", kaže on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije