Fudbal

Nesta ne zaboravlja kako ga je Mesi mentalno uništio

Nesta ne zaboravlja kako ga je Mesi mentalno uništio
Foto: Tanjug/AP | Nesta ne zaboravlja kako ga je Mesi mentalno uništio

Legendarni italijanski fudbaler Alesandro Nesta prisjetio se duela s Lionelom Mesijem u Ligi šampiona 2013. godine, ističući da je Argentinac bio toliko dobar da ga je svojim potezima naprosto mentalno uništio.

Nesta je bio jedan od najboljih defanzivaca početkom 21. vijeka, bilo ga je vrlo teško nadmudriti, ali postoji jedna noć u kojoj je bio potpuno bespomoćan i koje se još uvijek sjeća.

"Ono što me deprimiralo je da mi je pobjegao deset puta u deset minuta, a ja sam shvatio da imam 37 godina", kazao je tadašnji igrač Milana, i dodao:

"Potom sam ga u desetom minutu udario nogom i iscrpljen pao na zemlju, a pred očima sam vidio zvijezde. I odmah mi je stisnuo ruku da ustanem. To me je mentalno uništilo. Shvatate li? Bio sam na zemlji i kad sam dvije sekunde kasnije otvorio oči, vidio sam njegovo lice s ispruženom rukom za pomoć", objasnio je slikovito Nesta.

Nesta se nakon fudbalske karijere počeo baviti trenerskim poslom, a vodio je ekipe Majamija, Peruđe i Frosinonea u kojem je u martu ove godine dobio otkaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije