Fudbal

Nije Nejmar: Ko je platio milion evra za Alvesovu slobodu?

Nije Nejmar: Ko je platio milion evra za Alvesovu slobodu?
Foto: Tanjug/AP | Nije Nejmar: Ko je platio milion evra za Alvesovu slobodu?

Dani Alves je izašao iz zatvora u okolini Barselone, s obzirom na to da je plaćena kaucija u iznosu od milion evra.

Brazilac je iza rešetaka proveo 14 mjeseci i sada je na slobodi, uslovnoj, prenosi Sport Klub.

Alves je osuđen u februaru na četiri i po godine zatvora zbog silovanja žene u noćnom klubu u Barseloni 31. decembra 2022. godine. Međutim, sud u Barseloni je prošle nedjelje odlučio da pusti brazilskog fudbalera na slobodu uz kauciju od milion evra do izricanja konačne presude.

Mnogima je bilo čudno kako sam fudbaler, koji je zaradio mnogo novca tokom karijere, nema potreban iznos za kauciju. Ipak, to je bila činjenica, pa su u pomoć morali da priskoče prijatelji. A Dani ih očigledno ima.

Najprije je Alvesa spasao još veće kazne Nejmar, koji je isplatio 150.000 evra odštete djevojci koja je bila žrtva, pa je kazna ublažena za 50 odsto, osuđen je na četiri i po godine zatvora.

Nejmar je bio i glavni kandidat da uplati kauciju u iznosu od milion evra, ali je kasnije od toga, vjerovatno pod pritiskom javnosti, odustao. Što je automatski značilo da Alves još nekoliko dana mora da provede u zatvoru.

I tada se pojavio spasitelj, ni manje ni više nego napadač Atletiko Madrida Memfis Depaj. Dani Alves i holandski fudbaler zajedno su nastupali za Barselonu, ne pretjerano dugo, ali su očigledno postali veoma bliski.

Alves je pored ove cifre morao da preda oba pasoša koja posjeduje (brazilski i španski), a biće i konstantno pod policijskom prismotrom, uz zabranu približavanja žrtvi silovanja.

Depaj je inače nedavno govorio o zakonskim problemima svojih prijatelja sa terena. Dotakao se Alvesa, Benjamina Mendija i Kvinsija Promesa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije