Fudbal

Nova uprava ubrizgala milion evra za novu eru Sarajeva

Nova uprava ubrizgala milion evra za novu eru Sarajeva
Foto: N.N. | Nova uprava ubrizgala milion evra za novu eru Sarajeva
Vedran Radenović

Nakon jučerašnje uspješne sjednice Skupštine kojom su ozvaničeni novi Upravni i Nadzorni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo, novi većinski nosioci glasačkih prava danas su posljednjom uplatom u visini od milion evra osigurali izmirenje svih zaostalih dugovanja prema svim uposlenicima kluba koja se tiču plata i doprinosa.

Ovim transferom završio se period finansijske neizvjesnosti, te se otvorilo novo poglavlje u kojem će riječ investicije zamijeniti riječ donacije.

"Želimo čist novi početak. Želimo vrhunsku radnu atmosferu svih kojima je klub u srcu. Svjesni smo da kad ljudi imaju neriješena egzistencijalna pitanja ne daju svoj maksimum. U novoj eri želimo mijenjati politiku poslovanja od donacija za osnovne tekuće troškove do inovativnih ideja i rješenja koja će klub dovesti do samoodrživosti“, ističu vlasnici glasačkih uloga Ismira Mirvić i Vincent Tan, a objavljeno je na stranici FK Sarajeva

Kako ističu pored novca, u klub su uložili i vrijeme i poslovne kontakte i žele da vremenom postane najpoželjniji poslodavac i klub koji će pored očekivanih rezultata na terenu i na poslovnom planu postavljati nove standarde.

"Znamo da za sve treba vrijeme. Zato nakon ovog teškog perioda trebamo da još definiramo neke detalje i ubrzo predstavimo svoju jedinstvenu viziju i strategiju za razvoj kluba", ističu zvanično novi većinski nosioci glasačkih prava.

"Posebno nam je važno da smo pred derbi riješili veliki finansijski problem, kako bismo u srijedu uživali na tribinama i nadamo se, slavili na domaćem terenu", dodaju Tan i Mirvić.

Inače, tokom ove sedmice predsjednik kluba Ismar Mirvić će se upoznati sa uposlenicima, prvim timom i stručnim štabom, predstavnicima sponzora i brojnim partnerima kluba. Biće to prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, kao i jačanje timske atmosfere.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije