Fudbal

Nove šokantne tvrdnje o smrti Maradone: Advokat optužuje

Nove šokantne tvrdnje o smrti Maradone: Advokat optužuje
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Nove šokantne tvrdnje o smrti Maradone: Advokat optužuje

Istraga o smrti Dijega Armanda Maradone, koji je preminuo 25. novembra 2020. godine pod nerazjašnjenim okolnostima, i dalje ne prestaje. Advokat Mario Baudri, čovjek koji zastupa El Pibeovog sina Dijegita, zatražio je od državnog tužioca San Isidra hitno hapšenje četiri osobe zbog smrti oca njegovog klijenta.

Dijegito je Maradonin sin kog je legendarni fudbaler dobio sa Veronikom Ojedom, a njegov advokat Baudri je za ubistvo optužio doktora Leopolda Lukea, psihijatra Agustinu Kosačov, psihologa Karlosa Dijaza i doktorku Nensi Forlini.

Takođe, Baudri je optužio i Maradoninog advokata Matijasa Morlu koji se bavio njegovom imovinom, zatim njegovog rođaka Maksimilijana Pomagra i sestru Vanesu Morlu koji su se nezakonito udružili kako bi "ubirali plodove" njegove imovine.

"Očigledno je da je Maradoni prvo oduzeta sva njegova imovina, njegovi brendovi, pa čak i njegovo ime, a potom je prepušten sam sebi. Stavili su profesionalce  koji nisu imali iskustvo i znanje da ga liječe, ali jesu za to da ga spriječe da se obrati svojoj porodici za pomoć", poručio je Baudri i dodao:

"Davali su mu legalne i ilegalne droge kako bi mu pogoršali zdravlje, pokušavajući da izazovu smrt koja se činila prirodnom. Kad je Maradona umro, jedina stvar koja je imala vrijednost bila su njegova prava na imidž i zaštitni znak koji više nije imao niti je mogao da prese na svoje nasljednike. Ta prava su bila na ime kompanije koju čine ove ljudi  koji su trebali da brinu o njemu, a nisu to učinili".

Inače, sredinom aprila je objavljen tekst u kom je otkriveno ko je od 2014. godine potrošio najviše Dijegovog novca.

Dijego Junior je  "inkasirao" 77.879 dolara, njegova mama Veronika Ojeda 910.638 dolara, dok je najviše Rosio Oliva, El Pibeova bivša supruga, koja je tokom tog perioda dobila 1.410, 882 dolara.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije