Fudbal

Novi Mozzart dresovi za fudbalske veterane Kotor Varoša

Novi Mozzart dresovi za fudbalske veterane Kotor Varoša
Foto: N.N. | Novi Mozzart dresovi za fudbalske veterane Kotor Varoša

Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, u okviru kojeg djeluju fudbalski veterani Kotor Varoša, naredne godine obilježava jubilej – deset godina uspješnog rada i postojanja, a najljepši poklon je stigao iz kompanije Mozzart. Iskusni fudbaleri i nekadašnji asovi Fudbalskog kluba Mladost sa mnogo entuzijazma nastupaju širom regiona, a dvije garniture dresova će znatno olakšati njihove nastupe na brojnim turnirima.

"Zahvalio bih se Mozzartu što nam je donirao dvije garniture dresova, oduševljeni smo sjajnim poklonom. Sve pohvale za ovaj plemeniti sportski gest prije svega jer su prepoznali naše napore i trud koji smo uložili da bi bili prepoznatljivi na prostoru bivše Jugoslavije. Mozzart nas je silno obradovao, a dresove ćemo nositi u svim gradovima u kojima se budemo takmičili",  kaže predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš, Slobodan Petrović.

Kotorvarošani su istinski ambasadori svoje lokalne zajednice, dobitnici su brojnih priznanja, a baš danas, povodom Dana Opštine Kotor Varoš,, nagrađeni su zahvalnicom.

Ponosni su na uspostavljenu saradnju sa svojim vršnjacima iz Apatina, Sokobanje, Đurđeva, Kranja, Murske Sobote, Stare Pazove, Prijedora, Herceg Novog, Svjetskom organizacijom Roma, kao i sa radnicima carinskog terminala Gradiška.

Domaćini su najmasovnijeg međunarodnog turnira prijateljstva, koji tradicionalno organizuju svake godine početkom oktobra. Osvajači su brojnih turnira u veteranskoj i seniorskoj konkurenciji. Podijelili su preko 40 lopti obrazovnim ustanovama na području opštine. Najponosniji su na činjenicu da su inicijatori manifestacije Plivanje za Časni krst koju organizuju sa Opštinom Kotor Varoš i Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Kotor Varoš.

Iako je većina fudbalskih veterana uveliko u petoj deceniji života, godine im nisu prepreka za sport. Veteranima Kotor Varoša i profesionalni sportisti mogu da pozavide na snazi i entuzijazmu. Od sada će u sportskim dvoranama i na travnatim terenima u svim državama bivše Jugoslavije publika moći da ih gleda u novim Mozzart dresovima.

Ovo Udruženje aktivnosti realizuje zahvaljujući angažovanosti i posvećenosti članova, podršci Opštine i brojnih privrednika. Njihov entuzijazam, trud i humanost vidljivi su na svakom koraku, pa su im iz Mozzarta ovom donacijom unaprijed čestitali veliki jubilej.

Dodatnu promociju nove sportske opreme Kotorvarošani će imati sredinom juna, kada će uveličati jubilej – 100 godina postojanja Fudbalskog kluba Bačka iz Đurđeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije