Fudbal

Novi Mozzart dresovi za nove šampione iz još dva grada

Novi Mozzart dresovi za nove šampione iz još dva grada
Foto: Ustupljena fotografija | Novi Mozzart dresovi za nove šampione iz još dva grada

Uz malu podršku, brojni klubovi mogu do velikih rezultata. Ovim se vode i u kompaniji Mozzart koja godinama, kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“, pomaže lokalnim timovima da ostvare svoje sportske snove.

Da je to recept za uspjeh, svjedoči činjenica da su iz brojnih „malih“ ekipa potekla velika sportska imena. Među njima su i FK Naša krila Kostajnica i NK Krivaja Zavidovići u kojem je svojevremeno igrao čuveni Safet Sušić. Sada će njegovi nasljednici do novih pobjeda u novim Mozzart dresovima.

"Podrška koju smo dobili od strane kompanije Mozzart predstavlja veoma značajnu pomoć našem klubu i svakako se radujemo daljnjoj saradnji", kaže Fadil Dizdarević, sekretar NK Krivaja Zavidovići.

Klub je prije četiri godine proslavio vijek postojanja, što ga čini jednim od najstarijih u BiH. Bogatu istoriju obilježile su brojne titule, a posebno su ponosni što je iz njihovih redova potekao Safet Sušić, najbolji nogometaš BiH svih vremena.

Sjajnu tradiciju danas nastavlja preko 150 članova ekipe, počevši od škole nogometa, pa sve do juniorske selekcije. Pretpionirska i pionirska selekcija se takmiče u Kvalitetnoj omladinskoj ligi ZDK i zauzimaju prva mjesta na tabeli svojih takmičenja. Kadeti i juniori igraju u Omladinskoj federalnoj ligi, grupa Centar, gdje kadetska selekcija zauzima četvrto, a juniorska 12. mjesto na tabeli.

Velike planove imaju i u FK Naša krila iz Kostajnice kod Doboja. I oni će do ostvarenja sportskih ambicija u novim Mozzart dresovima.

"Donacija sportske opreme iz Mozzarta za nas je veoma važna pomoć jer, pored finansija, druga po redu potreba kluba je oprema koja se brzo haba, pa je često potrebna nova", kaže Mladen Žilić, sekretar kluba FK Naša krila Kostajnica, Doboj.

Za više od šest decenija postojanja, u klupske prostorije donijeli su brojne trofeje. Bili su prvaci Regionalne fudbalske lige Centar u sezoni 2019/2020, a ove godine osvojili su Kup GFS Doboj. U njihovom timu svojevremeno je igrao i Slobodan Paravac koji je kasnije postao član Izvrsnog odbora FSRS i FSBiH. Kvalitetnu minutažu imao je u FK Natron iz Maglaja, OFK Beograd, dobojskoj Slogi, pa i NK Zavidovići sa kojima od sada dijele znak „M“ na opremi.

Еkipu sada čini oko 50 igrača. U seniorskoj konkurenciji takmiče se u Regionalnoj ligi, omladinci igraju u OFL Doboj, a juniori u RFL Centar, gdje dijele prvo mjesto na tabeli. Do titule novih šampiona u novim Mozzart dresovima stigli su brojni klubovi širom naše zemlje koje je podržao regionalni lider u priređivanju igara na sreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije