Fudbal

Novi dokument o Maradoni: Nije smio da se liječi u takvim uslovima

Novi dokument o Maradoni: Nije smio da se liječi u takvim uslovima
Foto: Tanjug/AP | Izašao novi dokument o Maradoni: Nije smio da se liječi u takvim uslovima

Dijego Armando Maradona operisan je 2. novembra 2020. godine i nakon toga je od klinike dobio izvještaj da ne bi smio da se liječi u uslovima kakve je u stvari imao u svom domu u Buenos Ajresu, piše u dokumentu.

Legendarni argentinski fudbaler preminuo je od srčanog udara 25. novembra prošle godine, a sada je na vidjelo isplivao izvještaj o detaljima sastanka predstavnika klinike, u kojoj je imao operaciju glave, sa njegovim kćerkama, ličnim doktorom Leopoldom Lukeom, ličnim psihijatrom Draom Kosačovom.

U dokumentu su navedeni detalji kojima se jasno stavlja doznanja u kom smjeru bi trebalo ići kada je Dijegov oporavak po srijedi, pa papir može u mnogome pomoći u istrazi ko je odgovoran za njegovu smrt.

"Ovaj dio dokumenta je jasan kao dan jer se navode rizici koje Maradona ima. Da objasnim - klinika je rekla ličnom doktoru da je veoma opasno da se Maradona liječi i oporavlja u uslovima gdje nema kontrolisanih doza, s totalnim praćenjem i svim ostalim bitnim stvarima. On ništa od toga nije imao u svojoj kući", rekao je jedan od ljudi koji su zaduženi za istragu.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije