Fudbal

Novi izazov za Jovića - Realov Nejmar oduševio svijet

Novi izazov za Jovića - Realov Nejmar oduševio svijet
Foto: Tanjug/AP | Novi izazov za Jovića - Realov Nejmar oduševio svijet

Brazilski napadač Rodrigo zablistao je na najvećoj fudbalskoj sceni na svijetu.

Realov 18-godišnjak je postao drugi najmlađi igrač koji je postigao het-trik u Ligi šampiona, odmah iza legende "kraljevskog" kluba Raula Gonsalesa.

Van Južne Amerike se malo zna od 175 centimetara visokom mladiću koga već zovu "novi Nejmar" zbog sličnog puta iz Brazila u Španiju. Rodrigo je ljetos stigao u Real iz Santosa za 45 miliona evra, a na prvih šest utakmica u svim takmičenjima postigao je pet golova.

"Čuti da Berbabeu pjeva moje ime je ostvarenje sna. Mnogo sam srećan. Bila je ovo radosna noć, ali moram ostati miran", rekao je Rodrigo.

Bernabeu je aplaudirao tinejdžeru već u četvrtom minutu kada je lijevom nogom zatresao mrežu poslije proigravanja zemljaka Marsela.

Samo tri minuta kasnije isti tandem je duplirao prednost. Marselo je opet centrirao, a Rodrigo udarcem glavom postao prvi igrač u istoriji LŠ koji je postigao dva gola u prvih sedam minuta meča.

Mogao je Rodrigo do het-trika već u 13. minutu, ali kapiten Reala Serhio Ramos nije pronašao za shodno da prepusti mladom saigraču izvođenje jedanaesterca nakon faula Nzonzija nad Tonijem Krosom.

Međutim, Brazilac se nije deprimirao, štaviše, nastavio je da igra za tim i u završnici poluvremena pokazao i svoju drugu stranu – asistirao je saigraču Karimu Benzemi za 4:0.

To mu se vratilo jer mu je Francuz uzvratio asistencijom u nadoknadi vremena za zaslužen het-trik Rodriga, takozvani "savršeni" jer je poslije leve noge i glave, ovaj postigao desnom nogom za konačnih 6:0.

"Nije me iznenadio", rekao je trener Reala Zinedin Zidan, "On je sve pomalo. Inteligentan je, brzo uči i želi da napreduje. Fizički mora da postane bolji, ali tehnički, zna sve sa loptom".

Rodriga je pohvalio i stariji saigrač iz napada Benzema: "Ima samo 18 godina ali je neustrašiv. Volim da vidim mladog igrača da igra na taj način".

Jedna stvar je sigurna, Luki Joviću će sada biti još teže da se izbori za veću minutažu u napadu Reala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije