Fudbal

Novi početak Čelika

Novi početak Čelika
Foto: N.N. | Novi početak Čelika

Prozivkom kojoj su prisustvovali većinom golobradi mladići, Nogometni klub Čelik krenuo je u novi početak.

Jedan od sportskih simbola Zenice odlukom na nedavnoj sjednici Skupštine kluba od naredne sezone igraće u najnižem rangu - Ligi Zeničko-dobojskog kantona.

Zeničani su minule sezone, koja je zbog pandemije virusa korona prekinuta nakon 22 kola, ispali u niži rang, ali su čelnici kluba zbog finansijske dubioze odustali od nastupa u Prvoj ligi FBiH. Na prozivci se pojavilo 18 fudbalera među kojima iz prošlosezonske postave Selim Žuna, Hanan Sejmen, Harun Vardo, dok se s posudbe iz Metalegea vratio Mahir Mehić.

"Treniraće se više nego što zahtijeva Kantonalna liga. U ovoj sezoni će se vidjeti ciljevi i planovi kakve zahtijeva aktuelna uprava. Još se traži trener, ali klub i igrači će obavljati adekvatan trenažni proces", kazao je Nizah Hukić, koordinator omladinskog pogona NK Čelik. 

Adis Nurković, koji bi trebalo da bude trener i igrač, trenutno je na edukaciji i njegov dolazak se očekuje u narednim danima.

"Naši juniori su u trenažnom procesu i mislim da su to momci koji bi trebalo bez problema da prođu Kantonalnu ligu. Sigurno im neće biti lako, igraće protiv ljudi starijih od 30 godina koji dolaze s posla koji ne treniraju, ali se u fudbalu sve mora proći", dodao je Hukić. 

Novoimenovani predsjednik kluba Armin Gafurović poželio je sreću igračima i poručio im da na najbolji način pokušaju iskoristiti priliku koja im se pruža. 

"Igračima želim sreću. Ovo im je jedinstvena prilika da zaigraju za jedan ovakav klub. Nema veze što je to Kantonalna liga, Čelik je Čelik. Iskoristite tu priliku, hoće li vam se ikad više ukazati ovakva prilika da se igra za ovakav klub", rekao je Gafurović i dodao: 

"Ciljevi zavise od situacije. Mi smo tu došli na inicijativu navijača i gradske uprave. I dalje smo na obećanjima, čekamo da vidimo šta će se desiti."

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije