Fudbal

Novi potres među 'vatrenim': Zbog videa protjeran iz Rusije

Novi potres među 'vatrenim': Zbog videa protjeran iz Rusije
Foto: N.N. | Novi potres među 'vatrenim': Zbog videa protjeran iz Rusije

Nakon što je objavio sporan video poslije utakmice između Hrvatske i Rusije zbog kojeg je FIFA pokrenula disciplinski postupak, Hrvatski nogometni savez izbacio je iz stručnog štaba nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske, Ognjena Vukojevića.

“Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava javnost kako je odlukom rukovodstva Saveza Ognjen Vukojević razriješen dužnosti suradnika stručnog stožera hrvatske reprezentacije te više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video, za što je FIFA otvorila disciplinski postupak.

Hrvatski nogometni savez odlučio je razriješiti Vukojevića funkcije u stožeru hrvatske reprezentacije gdje je obavljao ulogu opservatora te mu je povučena momčadska akreditacija za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije.

"Ovim putem, Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije”, kaže se o saopštenju HNS-a.

"Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo", govorio je Vukojević u spomenutom videu, na što je Vida dodao: "Slava Ukrajini." U međuvremenu je FIFA samo službeno opomenula pomenuti dvojac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije