Fudbal

Novinarku u javljanju uživo dirao po zadnjici usred kampanje protiv nasilja nad ženama

Novinarku u javljanju uživo dirao po zadnjici usred kampanje protiv nasilja nad ženama
Foto: Facebook | Novinarku u javljanju uživo dirao po zadnjici usred kampanje protiv nasilja nad ženama
N.N.

Poznata sportska novinarka Greta Beccaglia doživjela je neugodno iskustvo nakon utakmice Serie A između Empolija i Fiorentine u kojoj je slavio domaćin s 2:1.

Beccagliju je tokom javljanja ispred stadiona u emisiju "A tutto gol" jedan navijač lupio po zadnjici, a snimak je počeo kružiti društvenim mrežama.

Na snimku možemo vidjeti kako muškarac prvo ljubi svoju ruku, a zatim je lupio ili uhvatio za stražnjicu poznatu novinarku. Nakon toga je drugi navijač ušao u kadar, opsovao te pokazao srednji prst.

"Oprosti, ali ne možeš to raditi. Ne možeš", rekla je šokirana novinarka nakon ovog sramotnog čina.

Policija je pokrenula istragu zbog navodnog seksualnog zlostavljanja, a Beccaglia je putem društvenih mreža zamolila sve da pomognu policiji pronaći čovjeka koji je to napravio.

"Ovo je neprihvatljivo u 2021. godini. Pomozite mi naći te ljude", poručila je.

Potez ovog muškarca još je gori s obzirom na činjenicu da su fudbaleri tradicionalno na svojim licima imali tačku napravljenu crvenim ružom i na taj su način sudjelovali u kampanji kojom se želi ukazati na problem nasilja nad ženama.

Javnost je osudila i reakciju Beccaglinih muških kolega u studiju koji su Greti poručili da se ne obazire i ne ljuti. Nakon toga nisu osudili nasrtaj na njihovu kolegicu koja se javljala uživo s terena.

 

(Jutarnji.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije