Fudbal

Nula na "Marakani", Zvezdi prvi bod u Ligi šampiona

Nula na "Marakani", Zvezdi prvi bod u Ligi šampiona
Foto: Tanjug/AP | Zvezda Napoli

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su protiv italijanskog Napolija (0:0) u prvom kolu Lige šampiona.

Pred više od 50.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu srpski šampion osvojio je prvi bod u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Prvu veliku i najbolju šansu u prvom poluvremenu za postizanje gola imao je Napoli.

Lorenco Insinje primio je u 18. minutu dobar odličan pas na ivici šesnaesterca i šutirao snažno po golu Milana Borjana. Zvezda je imala sreće, lopta je pogodila prečku i rezultat je ostao nepromijenjen

Iz prvog dijela meča može se izdvojiti još jedna odbrana Zvezdinog golmana. Napolijev Fabian Ruiz je u 29. minutu s lakoćom je prošao kroz obranu Beograđana i šutirao po golu Zvezde sa poludistance. Šut je išao po sredini ali je Borjan to odlično obranio.

Na odmor se otišlo bez golova, a u nastavku meča nastavljena je dominacija gostiju iz Napulja.

Svoju dominantnu igru Italijani su zamalo okrunili pogotkom 65. minutu kada Dris Mertens je promašio gol za nekoliko centimetara nakon što mu je loptu dodao Hose Kaljehon. Mertens je bio unutar šesnaesterca, ali je šutirao desno od gola i lopta je završila u gol-autu.

Pročitajte još: Ovacije šampionima iz Barija uoči meča Zvezda - Napoli

Crvena zvezda se probudila sredinom drugog poluvremena. U 71. minutu za prostor se izborio Ričmond Boaći na ivici šesnaesterca i jako šutirao prema golu, ali je taj šut izblokiran.

Desetak minuta kasnije Boaći je ponovo odlično šutirao ali se ovaj put sjajnom odbranom ispriječio golman Napolitanaca. Bila je to najbolja Zvezdina šansa za gol.

Posljednjih deset minuta Zvezda je "dobila krila" i pritiskala italijanski tim, bila je dominantnija, međutim tu dobru igru nisu uspjeli pretvoriti u pogodak i utakmica je mirno privedena kraju zviždukom poljskog sudije Simona Marčinjaka.

Zvezda u narednom, drugom kolu Lige šampiona u okviru grupe C 3. okobra gostuje u Parizu gdje će igrati protiv Pari sen Žermena, dok će Napoli dočekati Liverpul.

Možda vam je i ovo zanimljivo: Pogledajte koreografiju Delija koja ostavlja bez daha

Sljedeći veliki ispit beogradski crveno-bijeli imaju u nedjelju kada u okviru srpskog prvenstva gostuju Partizanu u "vječitom derbiju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije