Fudbal

Nula na semaforu, nula na terenu - fudbal u drugom planu na derbiju

Nula na semaforu, nula na terenu - fudbal u drugom planu na derbiju
Foto: N.N. | Nula na semaforu, nula na terenu - fudbal u drugom planu na derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana remizirali su bez golova u 162. "večitom" derbiju.

Utakmica na kojoj je fudbal bio u drugom planu je odigrana u okviru 24. kola Linglong Superlige Srbije na stadionu "Rajko Mitić".

Navijači su nerijetko bili u prvom planu, tokom više različith dijelova utakmice, a na terenu nije viđen pretjerano kvalitetan fudbal, kao ni dobre prilike. Partizan je treći meč zaredom uspio da sotane neporažen i duelima sa "vječitim" rivalom, poslije pobjede u prvenstvu ove sezone i u Kupu prošle.

Ovaj rezultat više ide u korist izabranicima Dejana Stankovića, koji sada, na šest kola do kraja prvog dijela sezone, i dalje imaju 11 bodova prednosti na vrhu tabele.

Pred početak utakmice navijači su prvi put izbili u prvi plan, pošto su se "grobari" međusobno pobili, ali su pripadnici Žandarmerije pravovremeno spriječili eskalaciju sukoba.

Tenzije sa tribina prenijete su na teren, te su fudbaleri oba tabora oštro ulazili u duele i u prvih 45 minuta viđeno je nekoliko koškanja poslije faulova.

Prva dobra prilika je viđena tek u 21. minutu, kada je Zvezdi nedostajalo nekoliko centimetara da dođe do gola.

Šut Njegoša Petrovića je odbranio Stojković, ali je mnogo veća opasnost vrebala od Bena koji je zamalo zakasnio da naleti na loptu i skrene je u gol prije nego što je Stojković došao do nje. Štoper crveno-bijelih Milunović je bio najgori akter derbija u prvom poluvremenu i poslije nekoliko njegovih grešaka gosti su mogli do gola.

U prvom navratu spasio ga je loš pas Sadika, a zatim Jovančić koji je Nigerijcu skinuo loptu sa noge neposredno pred šut.

Ono što je obilježilo prvo poluvreme je povreda Ričmonda Boaćija, koji je u 32. minutu morao da napusti teren.

Odjednom je sjeo na travu i zatražio izmjenu, a onda je u suzama prešao preko aut-linije, gdje ga je dočekao Dejan Stanković koji je morao da ga utješi.

Jednu od najboljih prilika na meču imala je Zvezda, u 39. minutu. Tada je prvo Benov šut izblokirao Asano, a onda je Gavrić iz izuzetno dobre pozicije sa ivice šesnaesterca loptu deganžirao na tribine.

Zvezda je bila bolja u prvom poluvremenu, ali je rezultat i dalje bio 0:0.

Sadik je ponovo došao u šansu u 51. minutu, kada je pogriješio Petrović. On je poklonio loptu protivniku, ali je on bio brzoplet, pa je upropastio šansu dva na jedan šutem sa distance.

U narednih 20 minuta fudbal kao i da se nije igrao, barem što se zanimljivosti tiče, već su sve oči bile uprte na tribine. "Grobari" su svojom bakljadom prekinuli meč, zatim su slično uradile "delije", a južna tribina je nedugo zatim bila zapaljena.

Dobru priliku crno-bijeli su imali u 63. minutu kada se na udarac namjestio Natho, opalio po lopti, ali je onda otišla pola metra od Borjanove lijeve stative.

Završnica meča prošla je čak i neinteresantnije nego dio do nje, ako je to bilo moguće, a sudija Lukić je meč produžio sedam minuta zbog prekida zbog ponašanja navijača.

Kada se očekivalo da je sve gotovo, desila se najbolja prilika na meču.

Rezervista Ivanić je iskoristio užasnu reakciju Stojkovića, koji je istrčao na loptu, pa pokušao da se vrati na gol, i došao u situaciju da ga ugrozi.

Ipak, Ivanić je htio da bude heroj i da sam postigne gol, pa je šut dobacio tek do male mreže.

To je bilo posljednje što je viđeno na 162. "vječitom" derbiju. U narednom kolu Zvezda gostuje Mačvi 7. marta, dok Partizan dočekuje Radnički.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije