Fudbal

Nule u Minhenu i Sosijedadu, goleada u Portugalu

Nule u Minhenu i Sosijedadu, goleada u Portugalu
Foto: Tanjug/AP | Nule u Minhenu i Sosijedadu, goleada u Portugalu

Fudbaleri Bajerna u prvi mah obrukali su se protiv Kopenhagena u 5. kolu UEFA Lige šampiona, budući da je susret završen najnepopularnijim rezultatom – 0:0. Identično se desilo i u Španiji, dok je sušta suprotnost ove dvije utakmice viđena između Benfike i Intera.

Ipak, navijači ne smatraju ovo debaklom, te su nakon meča igrači zajedno sa fanovima pevali i slavili prolat u nokaut fazu. Bajern je takođe sigurno prvi dok grčevita borba očekuje ostale timove, budući da i Kopenhagen i Galatasaraj i Junajted mogu dalje, ali to mjesto zauzeće samo jedna ekipa.

Identičan rezultat desio se i na utakmici Real Sosijedada i Salzburga. Poslije ovog petog kola Sosijedad zauzima prvo mjesto sa 11 poena, ispred Intera koji je sa istim brojem bodova, ali slabijom gol razlikom.

No, kada smo kod Intera pravi klasik viđen je u Portugalu. Inter je uspio da nadoknadi tri gola zaostatka i da na kraju uzme bod na gostovanju, pa će tako posljednja runda u ovoj grupi odlučiti ko će sa koje pozicije proći dalje.

Benfika je sjajno otvorila meč u Lisabonu, pošto je već posle 34 minuta igre imala velikih 3:0. Za takvo stanje stvari bio je zaslužan Žoao Mario, inače nekadašnji fudbaler Intera, koji je kompletirao het-trik, a govolo je postizao u 5, 13. i 34.minutu.

Posle velikog zaostatka nakon prvih 45 minuta igre, Inter se nije predavao, a već u 51. minutu smanjili su na 1:3 preko Marka Arnautovića. Sedam minuta kasnije prednost portugalske ekipe iznosila je samo jedan gol viška, a ovaj put za Inter je pogodio Fratesi.  Konačnih 3:3 psotavio je Aleksis Sančez sa bijele tačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije