Fudbal

OFK Beograd sve bliži saradnji sa Zvezdom

OFK Beograd sve bliži saradnji sa Zvezdom
Foto: OFK Beograd | OFK Beograd sve bliži saradnji sa Zvezdom
Tanjug

Jedan od kandidata za predsjednika OFK Beograda Vladan Sekulić, direktor kompanije "Lasta", povukao se iz izborne trke, što znači da je nekadašnji golman "romantičara" i reprezentativac Saša Stevanović jedini kandifat za tu poziciju.

Stevanović je, nije tajna, protiv žestokih poruka koje su stigle sa Karaburme na najavu da postoji mogućnost saradnje s Crvenom zvezdom, o čemu je prije četiri dana govorio generalni direktor "crveno-bijelih" Zvezdan Terzić.

"Poštovani članovi Skupštine OFK Beograd, upravo, prijatelji, navijači koristim priliku da vas obavijestim da povlačim kandidaturu na mjestu predsjednika UO OFK Beograd. Kao što sam vas obavijestio, gospodin Saša Stevanović i ja pre nekoliko dana u jednoj izuzetno korektnoj i naravno prijateljskoj atmosferi razgovarali smo i razmenili mišljenje o daljim koracima kada je sudbina kluba u pitanju", navodi se u saopštenju Sekulića.

On je poručio da i dalje stoji iznad toga da OFK Beograd zaslužuju podršku države u ovoj situaciji.

"Ne samo zbog velikog broja reprezentativaca koje je dao, već zato što je bio i ostao sinonim fudbalske lepote, odanosti i mesta gde su deca s ponosom dolazila i učila svoje prve fudbalske korake. Klub kao što je OFK mora i treba da bude mesto razmene mišljenja svih ljudi koji žele isto, a to je da se vrati na pravu fudbalsku mapu Srbije".

Sekulić je apelovao da se prekinu sukobi u trenutku kada se polemiše o budućnosti OFK Beograda, odnosno da li bi trebalo da bude filijala Crvene zvezde.

"Da li je bilo razmene mišljenja u prethodnom periodu mogu reći da jeste, ali nekada bi se to moglo nazvati i opstrukcijom. Da li je bilo vanrednog stanja, koliko se sećam da jeste, da li se čekalo u situaciji izazvanom pandemijom korone i konstituisanje državnih organa da bismo znali na koja vrata da pokucamo - mislim da jeste. Ali to je sada sve nevažno. Da ne ulazim u razloge proceduralne i statutarne prirode, a koje su sigurno prisutne u samoj pripremi i konstituisanju buduće sednice, želim da se spusti lopta i da se prekine s negativnim komentarima između samih aktera budućeg izbora", rekao je Sekulić i poželio Stevanoviću puno sreće u radu.

Izborna skupština OFK Beograda biće održana u srijedu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije