Fudbal

Pratite nas na Google news

Objavljeni šokantni detalji o kobnom letu Emilijana Sale

Objavljeni šokantni detalji o kobnom letu Emilijana Sale
Foto: Tanjug/AP | Objavljeni šokantni detalji o kobnom letu Emilijana Sale
N.N.

Pojavili su se novi detalji istrage o nesreći argentinskog fudbalera Emilijana Sale.

Dejvid Ibotson (59), pilot koji ga je prevozio, bio je daltonista, dalekovidan i nije bio licenciran za noćne letove pa uopšte nije smio da bude u poziciji da upravlja tim avionom.

Informacije je objavio "BBC", a uprava za civilno vazduhoplovstvo Velike Britanije odbila je da komentariše ove tvrdnje.

Od ranije je poznato da Ibotson nije imao licencu za vožnju privatnog aviona "Piper Malibua", a sada ugledni "BBC" tvrdi da je imao američku licencu samo za vožnju po dnevnom svjetlu i nije smio uopšte da leti po noći. Zbog dalekovidnosti je morao da nosi naočale za viziju u blizini.

"Letenje izvan ograničenja licence je nezakonito. Evropska pravila definišu noć za pilote kao vrijeme od pola sata nakon zalaska sunca do pola sata prije izlaska sunca. Sposobnost razlikovanja zelenih i crvenih svjetala ključna je za letenje po noći", rekli su neimenovani izvori za "BBC".

Tijelo pilota Dejvida Ibotsona još uvijek nije pronađeno. Kompletna istraga koja će otkriti sve razloge koji su doveli do nesreće bi mogla da potraje i do godinu dana.

"Pokušavamo da razumijemo kako se to dogodilo, zašto se dogodilo Emilijanu… Da li je kriv aerodrom, pilot, posrednik koji je dogovorio let? Tražimo pravdu, jednostavno želimo da znamo istinu. Želimo da znamo da li je bilo nemara, da li je neko pogriješio, a ako jeste, onda da i odgovara za to. Toliko je pitanja na koja nemamo odgovor, ali vjerujemo u pravdu", poručila je prije desetak dana u svom prvom intervjuu nakon nesreće majka Emilijana Sale, Mercedes Tafarel.

(Radiosarajevo.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije