Fudbal

Obustavlja se istraga oko namještanja meča PSŽ - Zvezda?

Obustavlja se istraga oko namještanja meča PSŽ - Zvezda?
Foto: Facebook FK Crvena zvezda | Obustavlja se istraga oko namještanja meča PSŽ – Zvezda?

Istraga povodom navodnih "nečasnih radnji" na meču Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona biće obustavljena.

Dva mjeseca pošto je francuski "L’Ekip" prenio informaciju da "neimenovani visoki funkcioner Crvene zvezde uplatio pet miliona evra na pobjedu Parižana sa pet i više golova razlike", poslije čega je UEFA pokrenula istragu, ista će najvjerovatnije biti prekinuta, piše "Mond".

Isti list navodi da je razlog prekida to što se u istrazi nije pojavilo ništa osim "nedokazanih informacija i rezultata fudbalske utakmice".

Prašina koju je podigao "L’Ekip" pričom da je dobijeni novac čelnik Zvezde trebalo da pokupi u jednom "trendi lokalu u centru Pariza" dan nakon utakmice (navodno uplatio na više mjesta, a imao i sastanak sa predsjednikom PSŽ Naserom al-Kelaifijem), slegla se i dalje od toga se nije odmaklo.

Finansijsko tužilaštvo je takođe krenulo da obrađuje slučaj, a nakon problema u komunikaciji sa Interpolom, pridružile su se i srpske vlasti.

"Uradićemo naš posao. Naši nadležni organi će potpuno sarađivati sa Interpolom i francuskom policijom", rekao je tada predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Iz redova srpskog šampiona su ranije za "Mond" potvrdili da nemaju šta da kriju.

"Želim da čujem koje ljude francuska policija želi da ispita i sledećeg dana ću otići u Paris. Želim da se ova stvar reši što pre kako bi se očistilo ime Crvene zvezde", rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić za francuski list.

U međuvremenu, klub iz Ljutice Bogdana je podnio tužbu protiv "L’Ekipa".

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije