Fudbal

Očajna Barsa poražena od odlične Valensije

Očajna Barsa poražena od odlične Valensije
Foto: Tanjug/AP | Očajna Barsa poražena od odlične Valensije

Aktuelni prvaci Španije, ekipa Barcelone danas je ponovo odigrala očajnu utakmicu i sasvim zasluženo poražena od Valensije rezultatom 2:0. Bio ovo prvi poraz Blaugrane na Mestalji nakon 12 godina, a četvrti u ovoj sezoni.

"Šišmiši" su bili bolji rival tokom cijelog susreta, dominirali, stvarali šanse, a samo dobro raspoloženi Ter Štegen je spriječio debakl "Katalonaca" na Mestalji.

Koliko je Barca bila loša u prvom poluvremenu, najbolje govori podatak da su najbolju šansu imali nakon udarca iz slobodnjaka Mesija sa nekih 30-ak metara, ali je Domenek to lagano uhvatio.

Valensija je mogla do vodstva već u 12. minuti kada je sudija Manzano opravdano dosudio penal za domaćina. Šutirao je Gomez, ali sjajni Ter Štegen brani.

I u nastavku su domaćini dominirali, a vrijedi istaknuti prečku Gameira u 29. minuti.

Samo dvije minute kasnije Kokelan je na odbijenu loptu dobro šutirao, ali ponovo brani Ter Štegen.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Valensija je povela. Nakon duže akcije, nesretan je bio Alba, kojeg je lopta pogodila, promijenila smjer, prevarila Ter Štegena i "Šišmiši" su poveli.

Tek nakon primljenog gola Barca je malo bolje počela da igra. Izdvajaju se šanse Fatija i dva puta Mesi, ali nije bilo promjene rezultata.

Dobar pokuša Mesija vidjeli smo u 71. minuti, ali njegov udarac glavom nakon ubačaja Grizmana bio je neprecizan. Novu šansu najbolji fudbaler svijeta imao je u 73. minuti kada je šutirao iz slobodnjaka, ali sjajno je odbranio Domenek.

Kazna za ove promašaje došla je 77. minuti kada je nakon brze akcije lijepo pogodio Maksi Lopez. Time se i iskupio za promašen penal.

Ostalo je 2:0 za Valensiju, koja je nakon ovog trijumfa skočila na petu poziciju sa 34 boda, dok je Barsa i dalje prva sa 43 boda, ali s utakmicom više u odnosu na Real Madrid. 

(Avaz)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije