Fudbal

Od luksuznih vila do ličnog muzeja

Od luksuznih vila do ličnog muzeja
Od luksuznih vila do ličnog muzeja

Milione vrijedne kuće i vile, luksuznu kolekciju automobila, među kojima je i prvi samostalno kupljen četvorotočkaš, sopstveni muzej - samo su neke od stvari koje ima i drugu godinu zaredom najbogatiji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo.

"Goal" je u četvrtak objavio listu najbogatijih fudbalera i po njoj Ronaldo ima bogatstvo od 210 miliona evra. Ogroman novac zaradio je igrajući prije svega za Mančester junajted i sada za Real Madrid, a svemu su doprinijeli i bogati sponzorski ugovori.

Mnogi vjeruju da je Ronaldo znao da će postati jedan od najboljih fudbalera svijeta, i da bi došao do toga, uložio je mnogo truda i očigledno je da je njegova glad za uspjehom bila velika. Osim debelog bankovnog računa, Portugalac u vlasništvu ima nekoliko fantastičnih kuća, te "CR7 muzej", koji je otvorio prije nešto više od godinu dana u rodnoj Madeiri. Mnogi kažu da je muzejom pokazao da mu slava nije udarila u glavu jer tamo mogu da se vide priznanja poput onog za najboljeg igrača godine u izboru navijača Junajteda sa Kipra.

Ukupno 140 trofeja nalazi se u muzeju, a najdragocjenije su svakako tri "Zlatne lopte" koje se dodjeljuju najboljem igraču svijeta. Osim trofeja, u muzeju se mogu vidjeti mnogi zanimljivi predmeti iz karijere Portugalca, kao što su lopte koje je uzimao nakon svakog postignutog het-trika. Ulaz u "CR7 muzej" plaća se pet evra i mnogi ističu da je ovo mnogo bolji marketinški potez nego da je fudbaler otvorio restoran. Vrlo blizu muzeja nalazi se i butik "CR7".

Kao i svaki fudbaler i Ronaldo osim lijepih žena voli i luksuzna auta. U bogatoj kolekciji, koja je vrijedna skoro 4,5 miliona evra, nalazi se i seat ibic, prvi automobil koji je sa 18 godina samostalno kupio. Najveće "zvijezde" garaže bez premca su bugati vejron vrijedan oko 1,5 miliona evra i rols-rojs fantom, čija cijena je 360.000 evra.

Portugalac u svom posjedu ima i čitav niz luksuznih nekretnina. Tako ima apartman u Lisabonu, luksuznu kuću u Funčalu, elitnu vilu u Moiti, ljetnu kuću u Geresu. Ronaldo je uložio oko 10 miliona evra u odmaralište u Porto Sanu, koje se nalazi u arhipelagu Madeire. Teško je procijeniti koliko je ukupno bogatstvo Portugalca, ali je sigurno da na ovome neće stati. Pomenuti iznos od 210 miliona evra sigurno će se uvećati u narednom periodu, a samim tim i broj automobila, ali i luksuznih nekretnina.

Za igranje u fudbalskim gigantima kakvi su Junajted i Real sigurno velike zasluge ima i njegov menadžer Horhe Mendes, koji u svom "vlasništvu" ima mnoga poznata igračka i trenerska imena.

"Ronaldo je genije, on zna kako da sruši barijere i preskoči prepreke. Ali, u profesionalizmu i ambiciji Ronalda nema limita", rekao je Mendes i dodao:

"Ronaldo zna šta želi, a svakim danom želi još više trofeja i da bude još bolji igrač. Što je najvažnije, ne zamara se komplimentima, kao ni kritikama. Svjestan je da ne može da živi u prošlosti, zna da je važna samo budućnost. Kao i njegova želja za postizanjem novih uspjeha."

Koliko menadžer ima zasluge za Ronaldov uspjeh, govori i to da je postao prvi fudbaler koji je promovisao ručne satove, a to je bila upravo Mendesova ideja.

"Najveći fudbalski brendovi svijeta moraju da reklamiraju najveće svjetske proizvode", jasan je bio Mendes.

O popularnosti Portugalca ne treba trošiti riječi, a o tome dosta govori i više od 155 miliona pratilaca na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

"Kada bi se svi fanovi Ronalda sa društvenih mreža, njih više od 155 miliona, primili za ruke, okružili bi Zemlju četiri puta. Ronaldo ima više fanova od CNN-a i 'New York Timesa' zajedno, više od Mančester junajteda i Čelsija zajedno. To samo potvrđuje snagu ovog čovjeka", kazao je Luis Koreia, Ronaldov menadžer na društvenim mrežama.

On donosi sigurnu zaradu

Situacija na tržištu je jasna, a ona govori da koliko god poznate svjetske kompanije platile Kristijanu Ronaldu da reklamira njihov proizvod, one će zaraditi još više. Reprezentativac Portugala, jasno, uvijek ima svoje uslove, koji variraju od vrste proizvoda.

113. rođendan Reala

Klub koji je FIFA proglasila za najbolji u 20. vijeku, u petak je proslavio 113 godina od osnivanja. Sve je počelo 6. marta 1902, a danas ovaj gigant u svojim vitrinama ima, između ostalog, rekordnih 10 trofeja namijenjenih šampionu Evrope i 32 šampionu Španije. Tu su još i dva trofeja Kupa UEFA, jedan UEFA Superkupa, 19 Kupa Španije, devet Superkupa Španije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije