Fudbal

Odata počast legendarnom Josipu Škiji Katalinskom

Odata počast legendarnom Josipu Škiji Katalinskom
Foto: N/FS BiH | Odata počast legendarnom Josipu Škiji Katalinskom

Uoči početka 12. Međunarodnog memorijalnog turnira „Josip Katalinski-Škija“, predstavnici selekcija učesnika su jutros u Sarajevu posjetili grob ovog legendarnog fudbalera.

Generalni sekretar Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić je održao prigodan govor gdje je između ostalog istakao:

„Okupili smo se danas ovdje kako bismo odali počast jednom od najvećih fudbalera koje je naša zemlja ikada imala – Josipu Katalinskom Škiji. Njegov doprinos fudbalu ne mjeri se samo njegovim golovima i pobjedama, već i njegovom nesebičnom ljubavlju prema igri i sportskom duhu koji je širio svuda oko sebe. Čovjek koji je svojom harizmom i integritetom ostavio neizbrisiv trag u srcima svih nas. Njegova posvećenost fudbalu i sportu ostaje primjer svim budućim generacijama. Danas, na početku 12. Međunarodnog memorijalnog turnira koji nosi njegovo ime, sjećamo se Škije s dubokim poštovanjem i zahvalnošću. Ovaj turnir je način da se prisjetimo njegovog lika i djela, te da nastavimo njegovu misiju promovisanja sporta, prijateljstva i međusobnog poštovanja“, rekao je Džemidžić.

Osim predstavnika N/FS BiH, prisutna je bila supruga pokojnog Škije Jasna Katalinski, kao i delegacije FS Crne Gore, FS Grada Beograda i FS Kantona Sarajevo.

Turnir počinje danas u Trening centru N/FS BiH u Zenici utakmicama polufinala. U 15 sati će se sastati Crna Gora – Selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva, a u 18 Bosna i Hercegovina – Selekcija Grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije