Fudbal

Održana komemoracija Raščiću: "Nećemo se smiriti dok ne pronađemo ubicu"

Održana komemoracija Raščiću: "Nećemo se smiriti dok ne pronađemo ubicu"
Foto: Printscreen | Održana komemoracija Raščiću: "Nećemo se smiriti dok ne pronađemo ubicu"
Fena

​GORAŽDE - Goražde se danas oprašta od bivšeg fudbalera Almira Raščića, koji je preminuo u ponedjeljak, 23. januara od posljedica povreda zadobijenih u napadu 13. januara, kada je upucan u glavu.

Stotine građana prisustovalo je komemoraciji održanoj u velikoj sali Centra za kulturu Goražde, dok je u BPK Goražde odlukom kantonalne vlade proglašen Dan žalosti. 

Uz riječi saučešća porodici ubijenog Raščića, na komemoraciji su se obratili predstavnici Fudbalskog saveza, kantonalni i opštinski zvaničnici te sugrađani, dijeleći bol zbog tragičnog gubitka te uz poruke da ubica mora biti pronađen i adekvatno kažnjen.

"Danas je težak dan za sve nas, posebno za porodicu koja se oprašta od svog Almira. I mi se opraštamo od našeg Almira, uvaženog delegata u Skupštini Nogometnog saveza BiH, predanog sportskog radnika bogate fudbalske karijere, brižnog oca, dobrog supruga, plemenitog sina i voljenog brata. Teško je pronaći riječi utjehe u ovakvim trenucima. Preranim odlaskom našeg Almira sportska zajednica je izgubila mnogo", kazao je predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković.

Almirovi prijatelji i sugrađani poručili su da on neće biti zaboravljen, uz poziv nadležnim organima da otkriju i procesuiraju izvršioca gnusnog napada na nevinog čovjeka. Na komemoraciji su pročitane i neke od poruka sugrađana, nakon što je Almir izgubio bitku za život. 

"Nikad tužniji januar i početak nove godine, u kojem smo izgubili već nekoliko naših sugrađana, čijim je odlaskom ostalo siromašnije za svu dobrotu, ljubav i plemenitost. Koliko si bio omiljen, koliko su te voljeli, najbolje govore komentari na društvenim mrežama i muk i nevjerica koji su zavladali gradom. Jedno ti možemo obećati, nećemo se smiriti dok ne pronađemo ubicu ili ubice, čiji nas je kukavički, mučki čin sve zgrozio", kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Dženaza i ukop Almira Raščića obavljeni su na gradskom mezarju Kolijevke. U isto vrijeme u Sinan-begovoj džamiji u Goraždu je proučen i tevhid.

Bivši fudbaler Almir Raščić napadnut je u noći 13. januara dok se kretao prema parkingu stambene zgrade u kojoj je živio, kada mu je za sada nepoznata osoba pucala u glavu. Od posljedica povreda preminuo je 23. januara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Almir Raščić igrao je za Goražde, Željezničar, Olimpik, Velež, Azot, a nakon okončanja fudbalske karijere bavio se ugostiteljstom i bio je omiljen u gradu na Drini.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije