Fudbal

Oklopnjaci na ulicama Madrida zbog argentinskih navijača

Oklopnjaci na ulicama Madrida zbog argentinskih navijača
Foto: Anadolija | Oklopnjaci na ulicama Madrida zbog argentinskih navijača

Ljuti argentinski fudbalski rivali River Plate i Boka Juniors večeras će na stadionu "Santijago Bernabeu" u Madridu igrati meč finala Kopa Libertadores, takmičenja koje slovi za južnoameričku Ligu šampiona.

Mjere bezbjednosti na ulicama glavnog grada Španije su maksimalne, a navijačke grupe već su preplavile ulice i trgove. Zbog straha od nereda navijača, madridska policija je na ulice istjerala i oklopna vozila.

Prvi susret odigran je prije dvije sedmice na Bokinom stadionu "La Bombonera" i završen je rezultatom 2:2, ali obilježili su ga veliki neredi zbog kojih se revanš meč morao preseliti iz Buenos Ajresa u "daleki" Madrid.

Naime, navijači River Plate napali su autobus s igračima i stručnim štabom Boka Juniorsa. Nije to prvi takav incident u 105 godina dugoj i turbulentnoj istoriji rivalstva dva kluba.

River i Boka su dva najveća kluba s najviše uspjeha u Argentini. River drži rekord od 36 naslova argentinskog prvaka, a Boka ima 33 titule, i to tri osvojene u protekle četiri godine. Boka je osvojila šest naslova Kopa Libertadores, dok ih River ima tri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije