Fudbal

Olimpik protiv Zrinjskog upisao drugu pobjedu sezone

Olimpik protiv Zrinjskog upisao drugu pobjedu sezone
Foto: Facebook/FK Olimpik Sarajevo | Olimpik protiv Zrinjskog upisao drugu pobjedu sezone

Odigrane su prve dvije utakmice 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a iznenađujuću pobjedu upisali su fudbaleri sarajevskog Olimpika protiv mostarskog Zrinjskog, dok su Tuzla City i Široki Brijeg podijelili bodove.

Olimpik je na Otoci stigao do druge pobjede sezone i sada na svom kontu ima šest bodova. Prethodno je ekipa iz Sarajeva tri boda osvojila i protiv drugog kluba iz Mostara - Veleža.

Ekipa iz Sarajeva protiv Zrinjskog je upisala trijumf rezultatom 3:0. Olimpik je do vodstva od 2:0 došao za svega šest minuta (56, 62). Dva puta je golman Plemića Ivan Brkić skrivio najstrožiju kaznu, a Nemanja Lekanić je oba puta bio precizan s bijele tačke. Brkić je zaradio i isključenje pa je Olimpik do kraja utakmice uspio povisiti prednost na 3:0, a strijelac je bio Šišić.

U drugom susretu 12. kola Premijer lige BiH Tuzla City i Široki Brijeg, koji je imao mnogo problema s virusom korona, odigrali su 1:1 na stadionu Tušanj. Široki je poveo autogolom Ramića u 75. minuti, a već u narednom napadu Nermin Crnkić je postavio konačnih 1:1.

U 17:00 sati svoj duel igraju Velež i Željezničar na stadionu Rođeni.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije