Fudbal

Olimpik srušio Velež i ostvario prvu pobjedu u sezoni

Olimpik srušio Velež i ostvario prvu pobjedu u sezoni
Foto: Facebook/FK Olimpik Sarajevo | Olimpik srušio Velež i ostvario prvu pobjedu u sezoni

Fudbaleri Olimpika pobijedili su na Otoci u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Veleža rezultatom 2:1. Vukovi su tako došli do prve pobjede i prva tri boda u sezoni i to protiv ljutog rivala iz Mostara s kojim su imali žestoke duele u Prvoj ligi FBiH.

Početak utakmice protekao je bez velikih uzbuđenja s tvrdom igrom na sredini terena, a prva velika šansa zabilježena je nakon pola sata meča kada je Bobić fantastično odbranio udarac Hadžanovića.

Domaći su potom deset minuta prije odlaska na odmor tražili penal nakon pada Hadžanovića, a vrlo brzo Velež je mogao u vodstvo kada je Handžić spasio tim nakon sjajne Veležove akcije.

Samo što se krenulo s centra u nastavku Olimpik je poveo. Milanović je centrirao iz slobodnog udarca, loptu je zakačio Bajraktarević, a pogodak za vodstvo postigao je Adžem.

Tri minute kasnije potpuni šok za Velež. Osmanović je zakucao loptu ispod prečke gola Bobića i to nakon asistencije Milanovića za 2:0.

Gosti su potom bacili sve karte u napad, a nagrada je stigla u 70. minuti. Iako je golman Hadžić pročitao Cvijanovića, lopta je bila dovoljno jaka da uđe u gol za 2:1.

Da će Velež potpuno napasti u finišu meča znalo se pogotovo nakon 77. minute kada je Adžem dobio drugi žuti karton i isključenje pa se Olimpik branio s 10 igrača. Ipak, uspjeli su u svom naumu te ostvarili prvu pobjedu u sezoni.

Međutim, s prva tri boda u sezoni ostali su i dalje na posljednjem mjestu na tabeli Premijer lige BiH, dok je Velež s devet bodova na šestoj poziciji.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije