Fudbal

Omladinci MNK Seljak prvaci BiH

Omladinci MNK Seljak prvaci BiH
Foto: N.N. | Omladinci MNK Seljak prvaci BiH

U finalnom meču Omladinske U19 Premijer lige Bosne i Hercegovine, igranom na Ilidži, sastali su se Malonogometni klub Seljak i Kaskada, a pehar je otišao u ruke igrača iz Livna koji su ostvarili pobjedu rezultatom 3:0.

U prvih 15 minuta igre terensku inicijativu imala je ekipa Seljaka, ali pogodaka nije bilo. Ivan Čolak u 19. minuti odličnim udarcem sa distance donio je Seljaku prednost od 1:0. Čolak je u 24. minutu iz auta asistirao Mateu Poljariću koji sa šesterca udvostručuje prednost Livanjaca. Za konačnih 3:0 pogodio je Josip Vidović u 26. minutu.

"Prije svega sve pohvale za N/FS BiH na odličnoj organizaciji turnira. Uvjeti su bili besprijekorni. Čestitam i protivnicima na korektnoj igri. Mi smo nastavili gdje smo stali nakon prethodna dva turnira, gdje smo izgubili samo dva boda od mogućih 24. Na finalnom turniru smo odigrali na vrhunskom nivou obje utakmice i sasvim zasluženo došli do naslova prvaka. Čestitam momcima na svemu što su prikazali na ovim turnirima", rekao je trener Seljaka Ante Semren.

Pehare i medalje pobjednicima uručili su član Izvršnog odbora N/FS BiH Fuad Čolpa i predsjednik Komiteta za takmičenje Dušan Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije