Fudbal

Opljačkane prostorije FK Sloboda: Ukradeni jakne, patike, televizor

Opljačkane prostorije FK Sloboda: Ukradeni jakne, patike, televizor
Foto: tuzlanski.ba | Opljačkane prostorije FK Sloboda: Ukradeni jakne, patike, televizor

Ovo su uradili lopovi koji su spremni za 100 maraka ili manje da urade bilo šta, rekao je Slavko Petrović, trener Slobode, koja je u noći između subote i nedjelje bila na meti lopova koji su opljačkali prostorije fudbalskog kluba iz Tuzle.

Nepoznata osoba ili više njih provalili su u službene prostorije Fudbalskog kluba Sloboda i tom prilikom napravili znatnu materijalnu štetu. Iz prostorija koje se nalaze u sklopu stadiona "Tušanj" ukradeni su određena količina sportske opreme i televizor, a oštećen je i dio inventara. Na meti lopova našla se i kancelarija šefa stručnog štaba, a pojedini mediji prenijeli su da je upravo on pretrpio najveću štetu.

"Provaljeno je u prostor ekonomata i u kancelarije. Ispreturali su sve živo što su mogli i stigli. Ne znam da li sam ja pretrpio najveću štetu. To je nebitno. Odneli su patike, trenerke, neke rekvizite za trening, televizor, sve što je imalo neku vrednost pa makar i minimalnu. Meni su ukradene dve jakne i još neke sitnice. U suštini nije reč o nekoj velikoj vrednosti", izjavio nam je Petrović.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije uprave Tuzla, koji će preduzeti sve potrebne radnje kako bi počinioci što prije bili pronađeni i protiv njih bile preduzete zakonom predviđene mjere. Sloboda je u subotu na "Tušnju" u okviru Lige za opstanak remizirala s ekipom Čelika (1:1), ali nema indicija da su eventualno navijači u znak odmazde povezani s ovim događajem.

"Ne verujem da ovo ima bilo kakve veze s utakmicom ili tako nečim", jasan je Petrović.

Sloboda je drugi klub iz BHT Premijer lige BiH koji se našao na meti lopova. Prije nekoliko dana je provaljeno u prostorije FK Radnik iz Bijeljine, odakle su ukradena dva laptopa. Počinioci su, po svemu sudeći, tražili novac koji je Radnik zaradio od ulaznica za prijateljski meč s Partizanom.

"Lopovi su mislili da smo previše naivni i da ćemo novac koji smo zaradili od prodatih ulaznica za meč s Partizanom držati u radnom stolu. Ukrali su nam dva laptopa. Lopovi su mislili da smo bogati, što znači da smo znatno napredovali kao klub. Nismo bogati, sastavljamo kraj s krajem, ali plate isplaćujemo redovno. Eto, napišite da mi u Radniku nemamo sef, kako ubuduće lopovi ne bi razvaljivali brave za džabe, nadajući se nekakvom velikom plenu", rekao je Mladen Krstajić, predsjednik Radnika i selektor fudbalske reprezentacije Srbije, u razgovoru za "Kurir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije