Fudbal

"Orlići" pod imperativom pobjede protiv Sjeverne Irske

"Orlići" pod imperativom pobjede protiv Sjeverne Irske
Foto: FSS | "Orlići" pod imperativom pobjede protiv Sjeverne Irske

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 18 časova dočekuje Sjevernu Irsku na stadionu ”Dubočica” u Leskovcu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025.

Po povratku iz Luksemburga, ”orlići” su odradili dva treninga u izvanrednim uslovima, a pobjeda protiv gostiju sa ”Ostrva” nameće se kao imperativ.

Pored odranije povrijeđenih Vladimira Lučića, Petra Ratkova i Stefana Lekovića, utakmicu protiv Severne Irske propustiće i Igor Miladinović zbog povrede, ali i Mihajlo Ilić, koji ima tri žuta kartona.

Selektor Ljubinko Drulović pohvalio je uslove na stadionu ”Dubočica” i istakao da očekuje izvanrednu podršku.

”Stadion je stvarno prelep, prvi put sam ovde. Očekujemo dobru utakmicu, da dobro odigramo mi pre svega i pobedimo. Očekujemo takođe dobar odziv navijača i veliku podršku ovde. Mislim da imamo sve uslove da svoje ciljeve ostvarimo i da nas očekuje jedna prava fudbalska atmosfera”, kazao je Drulović.

Mlada reprezentacija je velika prilika i sjajno iskustvo za momke koji će jednog dana igrati u A timu.

”Ovo je naša druga reprezentacija, odmah ispod A selekcije i ja sam uveren da će ovi igrači u nekoj bliskoj budućnosti biti deo A tima. To je i za njih velika šansa da preko mlade reprezentacije dođu do najvišeg nivoa. Naravno, moramo i rezultatski da budemo uspešni i pokažemo da možemo da se takmičimo sa najboljima. Ništa nije izgubljeno. Dok god postoji šansa, daćemo sve od sebe da ostvarimo ono što se od nas i očekuje. Želimo sutra pobedu i da mirne glave čekamo septembar i odlučujuće mečeve”, završio je selektor.

Aljoša Vasić priželjkuje dobru podršku sa tribina i drugu pobjedu protiv Sjeverne Irske.

”Svaka naredna utakmica je za nas najvažnija da bismo nastavili borbu za plasman na Evropsko prvenstvo. Biće teško, znamo kako je bilo kada smo igrali u Belfastu. Fizički su jaki, moramo da se borimo za svoju zemlju i pobedimo na kraju. Nadam se da će biti dosta publike, teren je super, atmosfera u ekipi dobra, postoje svi uslovi da ostvarimo dobar rezultat i zadovoljni se vratimo obavezama u klubovima”, istakao je Aljoša Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije