Fudbal

"Orlići" ubjedljivo poraženi u duelu s Engleskom

"Orlići" ubjedljivo poraženi u duelu s Engleskom
Foto: Fudbalski savez Srbije | "Orlići" ubjedljivo poraženi u duelu s Engleskom

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije ubjedljivo je sinoć poražena u meču s Engleskom sa 4:0 (2:0), u 2. kolu Evropskog prvenstva u Slovačkoj.

Na meču u Banjskoj Bistrici prva dva gola za Engleze postigao je napadač Totenhema Dejn Skarlet u 5. i 40. minutu, a pogotke za "Gordi Albion" u drugom poluvremenu dali su vezista Aston Vile Karni Čukvuemeka u 68. minutu i fudbaler Šefild junajteda Denijel Džebison u prvom minutu sudijske nadoknade.

Izabranici Aleksandra Jovića gotovo izvjesno su ispali iz trke za plasman u polufinale, s obzirom na to da ih samo teorija i pravo čudo mogu odvesti u nokaut-fazu.

Fudbaleri Srbije do 19 godina imaju jedan osvojen bod i gol-razliku 2:6, što je tri boda manje od drugoplasiranog Izraela, koji je savladao Austriju sa 4:2 i ima četiri boda uz gol-razliku 6:4.

To znači da bi u posljednjem kolu, 25. juna u 20 časova, za prolaz u nokaut-fazu Srbija morala da savlada Austriju sa četiri gola razlike i da se nada da će Engleska sa tri gola razlike da savlada Izrael.

Engleska je lider B grupe sa šest bodova i trijumfom je obezbijedila plasman u polufinale, dok Austrija nema nijedan bod poslije dva kola i nema ni teoretske šanse da se plasira u polufinale.

Međutim, duel posljednjeg kola između Srbije i Austrije biće značajan jer će odrediti putnika u baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo u Indoneziji 2023. godine.

Rival u bici za put na Mundijalito biće trećeplasirana selekcija A grupe, a Srbiji je sa plasman u baraž dovoljan i remi protiv Austrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije