Fudbal

"Orlovi" otputovali u Japan

"Orlovi" otputovali u Japan
Foto: FS Srbije | "Orlovi" otputovali u Japan

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Japan gdje će odigrati dvije provjere protiv Jamajke 7. juna i četiri dana kasnije u meču Kirin kupa sa selekcijom domaćina.

Na spisku selektora Dragana Stojkovića nekoliko je novi imena među kojima i mladi napadač austrijskog Volfsbergera Dejan Joveljić.

"Atmosfera je baš onakva kakvu sam i očekivao, sjajna. Zaista sam prezadovoljan i želeo bih da se zahvalim Misteru na pozivu, nadam se da neću izneveriti njegovo poverenje. Velika je čast trenirati pod dirigentskom palicom jednog takvog trenera, ali je takođe privilegija deliti svlačionicu sa ovim divnim momcima", rekao je Joveljić.

U odsustvu Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića, na Joveljiću je ogromna odgovornost da u "zemlji izlazećeg sunca" nastavi golgeterski niz "orlova" i doprinese novim pobjedama.

"Žao mi je što nisu tu jer bih mogao mnogo toga da naučim. Trudiću se da ih dostojno zamenim u ulozi golgetera. Mitrov rekord je veliki motiv za sve nas mlađe igrače koji tek ulazimo u reprezentaciju. To nam je odličan parametar, da nastavimo njegovim stopama i da pokušamo jednog dana da ga dostignemo", istakao je Joveljić.

Utakmice protiv Jamajke i Japana biće prilika da Piski vidi na djelu neke momke koji bi trebalo da budu budućnost srpskog fudbala. Jedan od njih je svakako i Sava Aranđel Čestić koji je već osjetio čari igranja u dresu sa državnim grbom.

„Nastupao sam za mladu reprezentaciju i osećaj je zaista bio predivan. Srce mi je uvek bilo bliže Srbiji i nisam se nijednog trenutka dvoumio kada se pojavila mogućnost da postanem reprezentativac. Znao sam da će to biti samo moja odluka i sasvim sam siguran da nisam pogrešio", rekao je Sava Aranđel Čestić.

Mladi štoper je ranij ečesto isticao da mu je fudbalski uzor Nemanja Vidić, što je i razumljivo imajući u vidu stil igre i konstituciju. "Pre bih rekao da je Vidić jedan od uzora. Imam samo reči hvale i za momke sa kojima trenutno delim svlačionicu u reprezentaciji, neke od njih znam iz mlade selekcije, sa nekima se tek upoznajem. To je još jedan plus ovog okupljanja i biće mi čast da zajedno sa njima branim boje svoje zemlje", rekao je Sava Aranđel Čestić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije