Fudbal

"Orlovi" slijeću u Banjaluku

"Orlovi" slijeću  u Banjaluku
"Orlovi" slijeću u Banjaluku

Fudbalske selekcije Republike Srpske i Srbije trebalo bi 4. septembra ove godine da odigraju prijateljski meč na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske (FS RS), potvrdio je ovu informaciju te istakao da je Savez preduzeo sve potrebne korake. Konačna odluka iz FIFA očekuje se u prvoj polovini maja.

"Poslije konsultacija i kontakata rukovodstva FS RS i Fudbalskog saveza Srbije (FSS), te dostavljenog prijedloga o slobodnim terminima reprezentacije Srbije u narednom periodu dogovoreno je da se utakmica između dvije selekcije odigra 4. septembra 2014. u Banjaluci. FS RS je preduzeo sve potrebne korake koji su neophodni za organizaciju ove utakmice. Zahtjev je poslat na odobrenje i vjerujem da će pozitivno biti riješen u našu korist", rekao je Kovačević.

Tomislav Karadžić, predsjednik FSS, kazao je da je pitanje odigravanja meča ove dvije selekcije aktuelno već duže vrijeme, te naglasio da "orlovi" planiraju odigrati spomenuti susret početkom septembra.

U RS imamo puno navijača i zbog njih želimo da odigramo ovaj meč, rekao Karadžić

"To je pitanje koje je aktuelno duže vreme. Sledimo dogovore N/FS BiH, FS RS i FIFA. Rado bismo igrali i planiramo da igramo početkom septembra u Banjaluci. N/FS BiH je dao saglasnost i nema ništa protiv utakmice. Ako je ta odluka i verifikovana od FIFA, igraćemo utakmicu", izjavio je predsjednik FSS za "Anadoliju" i zatim nastavio:

"Ne vodeći računa o politici i prošlosti, u Republici Srpskoj ima puno navijača naših klubova i reprezentacije i zbog njih želimo da odigramo prijateljsku utakmicu u Banjaluci, ali pod uslovom da se ona ne pretvara ni u kakav cirkus."

Spomenuti susret u Banjaluci sigurno će izazvati veliku pažnju navijača, a Gradski stadion s kapacitetom oko 10.000 mjesta će sigurno biti premalen kako bi primio sve one koji žele da gledaju meč. Ovo bi trebalo da bude 16. meč seniorske reprezentacije RS i do sada imaju omjer od devet pobjeda, četiri remija i samo dva poraza. Posljednji susret odigran je 2001. godine kada je RS remizirala sa Radnikom iz Bijeljine (1:1), a prvi meč je odigran 1992. protiv selekcije Republike Srpske Krajine (1:1). Podsjetimo da je nedavno i reprezentacija RS do 23 godine odigrala meč, i to u Italiji protiv Udinezea (1:1).

Selekciju Republike Srpske predvodiće Željko Buvač, asistent Jirgena Klopa, trenera Borusije iz Dortmunda, a u ekipi bi, između ostalih, mogli da budu i igrači rođeni u RS poput Nevena Subotića i Marka Marina...

9.730

mjesta kapacitet je Gradskog stadiona u Banjaluci. Zapadna tribina ima 2.912, Istočna 4.326, a Sjeverna 2.492 mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije