Fudbal

Osim: Zrinjski i Željezničar su zaslužili puno gledalaca

Osim: Zrinjski i Željezničar su zaslužili puno gledalaca
Foto: Fena | Osim: Zrinjski i Željezničar su zaslužili puno gledalaca

Treće kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi derbi između Željezničara i Zrinjskog.

Utakmica će biti odigrana na stadionu Grbavica, a trener "plavih" Amar Osim se nada da će publika u velikom broju podržati njegove igrače, te da će ekipe igrom na terenu opravdati epitet derbija kola.

"Oba tima su zaslužila da bude puno gledalaca. Oba tima su u dobroj formi, ako opravdamo očekivanja, bit će to velika stvar za naš fudbal", rekao je Osim. 

Očekuje da će Zrinjski izvesti kombinovani sastav, s obzirom na to da su sinoć igrali meč pretkola Lige Evrope protiv Utrehta. 

"Vjerujem da će kombinovati sastav koji će igrati protiv nas. Protiv Veleža su učinili nešto slično i odigrali solidan meč. Umor ne mora mnogo značiti ako je ekipa u dobroj formi i motivisana, a vjerujem da će oni to biti", ističe Osim i dodaje da povrijeđeni Ermin Zec neće biti u konkurenciji za utakmicu.

Golman Željezničara Filip Erić vjeruje da će svi grači dati maksimum u ovom meču, te da je ekipa nakon pobjede protiv Mladosti dobila dozu samopouzdanja. 

"U prvom kolu protiv Borca smo dominirali ali nismo pobijedili. Mislim da je pobjeda protiv Mladosti donijela neophodno samopouzdanje u našu ekipu pred meč sa Zrinjskim", zaključio je Erić. 

Utakmica Željezničar - Zrinjski će biti odigrana u nedjelju u 20 sati na stadionu Grbavica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije