Fudbal

Osim pred utakmicu 8. kola Premijer lige BiH: Sarajevo lakše od Krupe

Osim pred utakmicu 8. kola Premijer lige BiH: Sarajevo lakše od Krupe
Foto: N.N. | Osim pred utakmicu 8. kola M:tel Premijer lige BiH: Sarajevo lakše od Krupe

Lakše je igrati sa Sarajevom nego sa Krupom jer u ovoj utakmici moraš pobijediti, poručio je Amar Osim, trener Željezničara, uoči subotnje utakmice 8. kola M:tel Premijer lige BiH protiv tima iz Krupe na Vrbasu.

Trenutno drugoplasirani tim na tabeli i Krupa će na "Grbavici" odigrati svoj 15. međusobni duel. Iako su "plavi" samo dva puta u istoriji gubili od sastava iz kanjona Krupe, trener domaćih Amar Osim poziva na oprez.

"Krupa će igrati bez pritiska, a ako igdje imaju mogućnost da igraju bez opterećenja i bez obaveza da naprave rezultat to je ovdje na 'Grbavici' protiv nas. Imaju i igrače koji su u stanju da naprave neke stvari koje mogu biti opasne protiv nas", kazao je Osim i dodao:

"Svjesni su moji fudbaleri da imamo tešku utakmicu i da nam ona može pomoći jer onda ulazimo u seriju jakih utakmica. Lakše je igrati sa Sarajevom nego sa Krupom, jer ovdje moraš pobijediti".

Derbi 8. kola M:tel Premijer lige BiH u nedjelju će na stadionu "Tušanj" odigrati Sloboda i Sarajevo, dvije ekipe čija je forma u punom zamahu. Četa trenera Vinka Marinovića sa do sada 15 postignutih golova, uz banjalučki Borac, važi za najučinkovitiji napad aktuelne sezone, ali da i gosti imaju dobro raspoložene strijelce pokazali su naročito u zadnja dva meča kada su pobijedili kod kuće Široki Brijeg 3:0 i potom na strani Krupu sa 3:2. Na drugoj strani, jedino "bordo tim" u aktuelnoj domaćoj sezoni još nije osjetio gorčinu poraza, što ih je plasiralo na prvo mjesto na tabeli.

"Ekipa Sarajeva je šampion države. Dolaze u dobrom raspoloženju nakon tri vezane pobjede i to sve dovoljno govori o njima i težini zadatka koji je pred nama. Međutim, i mi imamo dobar period iza sebe. Imamo dvije pobjede, u dobroj smo formi i očekujem da utakmica opravda epitet derbija. Mi znamo sve prednosti, ali i mane Sarajeva i spremni smo da pokušamo da ih iskoristimo. Ako budemo na nivou kao u zadnja dva meča, maksimalno fokusirani i disciplinovani, imamo se čemu nadati", poručio je Gradimir Crnogorac, šef stručnog štaba Slobode.

U posljednjih deset međusobnih prvenstvenih utakmica između ova dva kluba Sloboda je samo jednom pobijedila Sarajevo. Bilo je to u Tuzli u aprilu prošle godine (1:0). Godinu ranije Tuzlaci su na "Koševu" uspjeli iščupati bod (0:0), jednako kao i u posljednjem prvenstvenom, ali i potom jednom prijateljskom susretu ovog ljeta (oba puta 1:1).

"Mi smo ušli u ritam odigravanja utakmica vikend - srijeda - vikend i zasad nam dobro ide ako gledamo rezultate. Hoće li tako biti i nakon gostovanja na uvijek i za svaku ekipu neugodnom 'Tušnju' zavisiće prije svega od nas samih - ako mi budemo ispoštovali sve ono što se dogovorimo i što objektivno možemo. Sloboda je ekipa koja je u zadnje vrijeme značajno podigla nivo svoje forme i to moramo imati na umu. Nalaze se u dobrom ritmu, mi znamo način na koji oni igraju i ne preostaje nam ništa drugo nego da pokušamo odigrati što kvalitetnije meč kako bismo se vratili s još jednim povoljnim rezultatom", istakao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba Sarajeva.

Dodajmo da je hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega odgođen zbog nastupa "plemića" u Ligi Evrope.

M:tel Premijer liga BiH

1. Sarajevo  7     5     2     0     15:6       17

2. Željezničar     6     5     0     1     10:2       15

3. Tuzla siti 7     4     1     2     11:7       13

4. Borac 7     4     0     3     15:10     12

5. Široki Brijeg   7     3     2     2     9:8  11

6. Sloboda   7     3     1     3     10:8       10

7. Zrinjski   6     3     1     2     4:3  10

8. Velež 7     2     3     2     9:9  9

9. Mladost   7     2     1     4     6:18       7

10. Radnik   7     0     4     3     3:8  4

11. Krupa    7     1     1     5     5:12       4

12. Olimpik 7     1     0     6     6:12       3

Parovi 8. kola, subota: Mladost - Velež 16.30 časova, Radnik - Olimpik 18, Željezničar - Krupa 20; nedjelja: Sloboda - Sarajevo 18; ponedjeljak: Borac - Tuzla siti 17.55.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije