Fudbal

Osimen spasio Napoli, Arsenal pao u Portu

Osimen spasio Napoli, Arsenal pao u Portu
Foto: Tanjug/AP | Osimen spasio Napoli, uspavanka u Portu

Tokom večerašnjih utakmica osmine finala Lige šampiona gledali smo remi između Napolija i Barselona, te pobjedu Porta nad Arsenalom.

Rešetala je Barselona iz svih uglova tokom prvog poluvremena, ali su ili bili neprecizni ili je u prvi plan svojim odbranama iskočio golman Napolija Aleks Meret.

Najveća prilika u prvom dijelu susreta je definitivno bila ona iz 13. minuta kada je Robert Levandovski iz velike blizine glavom prebacio gol protivnika.

Bitno je izdvojiti i prilike Barselone iz 22. i 23. minute kada je prvo udarac Ilkaja Gundogana odbranio Meret da bi se čuvar domaćih ubrzo istakao i u situaciji jedan na jedan sa Levandovskim.

Drugo poluvrijeme je otvoreno nakon određenog zatišja vođstvom Barselone jer je u 60. minutu Levandovski konačno postigao gol na ovom susretu kada je sjajno primio loptu poslije asistencije Pedrija, piše ''Meridian sport''.

Meč je nakon gola Levandovskog išao u toku mirnog privođenja susreta kraju od strane Barselone, ali je Viktor Osimen u 75. minuti pokazao zbog čega je jedan od najboljih napadača današnjice. Nigerijac se poslije dodavanja Franka Angise odlično oslobodio svog čuvara te se okrenuo i matirao nemoćnog Marka Andre ter Štegena.

Uprkos nakon gola Osimena razdrmane odbrane Barselone, do kraja susreta nismo vidjeli niti jedan gol na susretu te je meč završen sa konačnim rezultatom 1:1.

Sa druge strane te za razliku od meča u Napulju u Portugalu smo gledali totalnu uspavanku između Porta i Arsenala, ali smo ipak vidjeli pobjednika..

Tanjug/AP
Tanjug/AP

U prilog epitetu uspavanke ide i činjenica da je jedina prilika do 94.minute vrijedna pomena viđena u 21. minuti kada je fudbaler Porta Galenjo promašio zicer.

Naime, ofanzivac Porta je iz prve šutirao po golu ali je prvo pogodio lijevu stativu da bi poslije odbijanca pogodio i desnu stativu gola Arsenala. Ipak, domaći su u sudijskoj nadoknadi stigli do pobjede. U 94.minuti fenomenalan gol je postigao Galeno za veliku pobjedu Porta. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije