Fudbal

Osmina finala Kupa BiH i RS: Favoriti po planu

Osmina finala Kupa BiH i RS: Favoriti po planu
Foto: FK Leotar | Osmina finala Kupa BiH i RS: Favoriti po planu

Fudbaleri Zvijezde, Veleža i Leotara plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Velež je u Etno-selu Stanišići pobijedio Zvijezdu 09 rezultatom 3:0, a Mostarci su od početka meča imali inicijativu i kontrolisali tok utakmice. Dobru igru krunisali su u 14. minutu, kada je Dino Hasanović doveo svoj tim u vođstvo od 1:0.

Zvijezda 09 bazirala se na kontranapade, ali nije uspijevala da pronađe put do mreže Slaviše Bogdanovića. Najveću šansu imali su u 33. minut, ali promjene rezultata na semaforu nije bilo.

U drugih 45 minuta Mostarci su potvrdili epitet favorita. Prvo su u 53. minutu iz slobodnog udarca Slaviše Radovića poveli sa 2:0, a konačnih 3:0 djelo je Obrena Cvijanovića u 86. minutu. Mjesto u osmini finala Zvijezda iz Gradačca izborila je u gostima i to kod Krupe slavivši sa 2:0. Strijelci za federalnog ligaša bili su Marko Živković i Antonio Vidović.

U trećem susretu dana Leotar je u Novom Gradu savladao domaću Slobodu 2:1. Igor Ateljević i Stefan Paranos postigli su golove za goste, a strijelac za domaći tim bio je Mile Kovačević.

Ranije su osminu finala izborili i Borac (BL), Široki Brijeg, Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje), Omarska, Zrinjski, Sarajevo, Sloboda (Tuzla), Ljubić, Željezničar (Sarajevo), Igman, Radnik, Tuzla siti i Posušje.

Utakmice osmine finala Kupa na rasporedu su 27. oktobra, a u toj fazi takmičenja igraće se takođe jedna utakmica.

Juče su na rasporedu bile i utakmice osmine finala Kupa RS, a najubjedljiviju pobjedu ostvario je Rudar iz Prijedora, koji je savladao Tekstilac u gostima sa 4:0.

Sutjeska je porazila Slaviju sa 2:1, Radnik je bio bolji od Sloge iz Doboja sa 3:0, dok je najveće iznenađenje priredio Omladinac iz Potočara, koji je slavio nad prvoligašem Republike RS Borcem iz Kozarske Dubice sa 1:0. Ljubić je u utorak izbacio Skugrić sa 4:1.

U preostalim mečevima sastaju se: Stakorina - Zvijezda 09, Sloboda - Krupa, Modriča Alfa - Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije