Fudbal

Otkrivena tajna Mijatovićeve prečke - ko je trebao da šutira penal

Otkrivena tajna Mijatovićeve prečke - ko je trebao da šutira penal
Foto: Printscreen YouTube | Otkrivena tajna Mijatovićeve prečke - ko je trebao da šutira penal

Prečka koju je Predrag Mijatović pogodio protiv Holandije iz penala na Svejtskom prvenstvu 1998. godine, i dalje je bolna tema i bolno sjećanje srpskog fudbala.

Mnogi se i danas bitaju zašto je tadašnji napadač Reala šutirao penal pri rezultatu 1:1, a ne Dragan Stojković Piksi, a upravo je sadašnji selektor objasnio šta se te noći desilo u Francuskoj na Mundijalu.

"Peđa mi je tražio. Nije ga išlo, nije bio u dobroj formi i bilo mu je strašno važno da da gol. Prišao mi je i rekao: 'Pusti mene molim te. Nisam zbog malera hteo da kažem ništa, šutnuo je dobro, ali nije imao sreće, kao što ni ja nisam protiv Argentine",  rekao je Stojković za "Sportski žurnal."

Inače, Jugoslavija je taj meč od Holandije izgubila rezultatom 2:1, jer je u 90. minutu Edgar Davids savladao Ivicu Kralja i odveo "lale" u četvrtfinale.

S druge strane, Mijatović je svojevremeno u jutarnjem programu poručio da je on bio zadužen da puca penale u takvim situacijama.

"Bilo je logično da ja šutiram, da ja budem taj koji će da uzme loptu pošto sam bio najbolji strelac u kvalifikacijama. To su momenti u kojima sam apsolutno siguran da ću da postignem gol. To je bio deo mog posla", rekao je tada Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije